I JOŠ POKOJ(N)I OBRAT

I još pokoj(n)i obrat
… da imam nešto opipljivo u rukama (da nastavimo ovaj usputni i vječni razgovor), da sam srećna i vesela i s „grijehom“ prema ovom braku koji ne vrijedi ničemu, pa makar vodala sebe i dijete tamo i ovamo, samo ne ta pusta zgradurina od Suda da me proguta za sobom, pa ni tamo ni ovamo… da imam poštovanje javno iskazano, od tebe ako ništa, a ne ono „uvrijeđeni ljuti i jadni po svim osnovima“; da vidim to, a ne sudski spis i komandu na razbroj se: ti tu, a ja tamo i tako stojte do sudnjeg dana. Meni, u stvari nić ne treba, ni siguran dom ni moje prezime ni malo hljeba ni moje uznosito dijete… bez tvoje tople ruke na mom dlanu položene kao žig… ako baš to treba. Nisam patetična, ali mi, Jovičići, ne odlazimo na Sud zaludni i sami, već samo ruku pod ruku; inače tvoja „nemušta riječ nić ne vrijedi“. Da vidim to, pa makar samo tako od sada pa do vijeka živjela. Ti to možda zoveš kao život, ali od tebe smo svi „umorni“ kao od tašteg sirupa 2x na dan- slatko ladi taj tvoj odlazak na izvjesno mjesto…
Ostaj mi zdravo i ponosno, prkosni moj!!!!
27.3.2017. 5.42 pm
digresija jedna: „VIDJEĆEMO I DOGOVORIĆEMO SE“- BATI
Razočarala me mama, opet; onomad smo je pitali za selo, da odemo koji put bez njih sa Jovanom i „odmorimo dušu“: Ne može ona da daje ključ nekome da joj „sere“ po kući i onom što je ona sačuvala za neka vremena; može samo sa njima zajedno! I sada… stan u Brčkom, ako budemo pravili kupatilo, možemo li malo odsjesti kod njih ako oni u to vrijeme budu u selu: Ne treba vam to, to će samo malo, šta ćete, ne znamo mi kad ćemo u selo, to je na dugom štapu… pa, šta neka zove komšinica ispod nas inspekciju da vide kako je rekla… Ajde čućemo se! Procurilo sve a mi nismo u stanju, nismo „sposobni“… NISAM SVOJA!!!!
MAMA SAMO OČEKUJE OD DRUGIH DA SE DAJU; BILA JE NA SAHRANI UJNI LJILJI JUČE… DUŠKA JE ZAGRLILA I UZVIKNULA ŠTO-ŠTA… ŠTA ĆE, JADNA… I NJOJ SUZE NA OČI DOK PRIČA DA krv nije voda i Miline ćerke… šta će jadnici!!!!!
BIJESNA NATAŠA a komšinica bi da plati radnike što prije… nadiru sa svih strana KRPELJI… gdje ostalo, pa za vrat i Ba(n)ke: „samo se ti , Nataša, udaj, sve će biti u redu i fakultet je to, udati se dobro“, a tek razvesti- ima da odlijepite!!!! a ne samo JA!
20.3.2017. 1.50 PM (U ŠVEDSKU)

Advertisements

О natasa1

Pa, naravno kad muljaju dvadeset i kusur godina, taj par "medenjaka". A Vi? Jedva čekam to u junu! Malo sam se zamorila od prijave- čujemo se uskoro, nadam se , i sa komentarima.Pusa!!! Natasa1
Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s