Iz Dnevnika 2010. (19)

Upotrebiti sanjarenje za organizaciju (2).

I u školi smo učili da pišemo scenarije za film; da vrtimo neki film u glavi, naprijed-nazad, preskačemo detalje koji opterećuju, dodajemo ponešto i naknadno što ga možda i ne upotpunjuje baš toliko koliko smo se nadali, već samo odviše- uobražavamo.Pa kad od „froncli“ nešto i uglavimo i kao da imamo kod sebe, umalo da kažem- u džepu. ili ,ipak, samo u glavi, zavrtimo vrtešku, opet gdje završimo.

 

 

 

 

 

 

 

Nikad isto nakon prevare.

Niste naveli: šta to neće više biti isto? Mi?! Poslije svakog bilo kojeg dešavanja u životu; poslije svake pravilno nanizane godinice… ništa više nije kao prije, čak i nevezano za nas i mimo nas. Juče mi je baš trgovkonja uputila toliko puta čuvenu sugestiju ili šta: poslije ove knjige više nikad nećete biti isti! Poslije koliko i zar nikad više, recimo iste misli u glavi? Poslije vašeg teksta, sada drugačije razmišljam, o svemu što bih započela ili (nikad) dovršila. Idemo u nedogled…

 

 

 

 

 

 

Da li trošite kao i oni?.

Posjedujemo nešto što se ne može kupiti, i sad će nama da zavide zbog toga, ma hajdete molim vas. Ne zavidi se nekome zato što ima nešto što mi nemamo nešto materijalno ili šta, zavidimo zato što u sebi nemamo ono nešto, što nas izdvaja pa i stavlja iznad svega.I mimo svih pakosti koje bi im „naudile“, da mogu. Nismo bespomoćni da im se odupremo i postavimo na pravo mjesto.

 

 

 

 

 

Da li su devojke romantičnije od momaka?.

Da, stvarno, postoje različita viđenja šta je to romantika. Ah da, stvar je u komunikaciji pri rješavanju problema i nesporazuma uopšte. Da, da! Slušam juče u frizerskom salonu jednu nadobudnu osamnaestogodišnjakinju, u stvari čak ni to, kako su prije neki dan bile na gomili pa ih rastavljali i razdvajali, tj. organizovale su tuču, dobro ih izmarisale, svoje dojučerašnje druge, a najveći kiks je bilo što ih je jedna od njih „ne baš toliko ojađena da kmezi“ otkucala redom roditeljima.Dakle, „juče je bila ženska tuča“ i gdje je tu romantika?! Stvarno tu „nema smisla“, mislim u podjeli na muške i ženske i njihovo različito shvatanje romantike, a tek „avantura i malo grubijanstva da sve zasladi, pa i izlazak u društvo ili u javnost sa pričom o istom“. Zaista, sramotno!

 

 

 

 

 

 

Drugačija perspektiva.

Zavisi, iz kog ugla gledamo.Ponajprije koliko će da traje, hoćemo li izlazak iz nje uopšte doživjeti, onda već možemo da je smatramo „svojom životnom krizom“.

 

 

 

 

 

 

Izjada se i pobegne.

Pa, danas nije tako teško biti negativan u društvu, izbacivati svoj emocionalni otpad svuda okolo, to je postalo duhovna hrana. Na neki način to će zamagliti donekle sve naše „tajne“ probleme i zasititi nas, možemo da pustimo i koju suzu, reda radi ili onako usput. Kao da smo postali malo više bezosjećajni i prijemćivi za višak informacija , onih negativnih, kojim nas stalno zasipaju.Ali ,šta je sa saosjećanjem i pruženom rukom prijateljstva i za ispomoć.To zaboravljamo, zajedno sa većinom u početku prihvaćenih informacija, onako pijani i ošamućeni potragom za što više samozaborava u razonodi na raznim neprikladnim i bučnim mjestima, koja su sva samo ne više odmor duši i prijatnost i pravo istinsko druženje.

 

 

 

 

 

Traže vam mišljenje o svemu.

Nije poželjno biti dosadan i daviti nekog. Prihvatljivije je udaljiti se malo, zauzeti distancu, i iz te pespektive prikupljati višak informacija i sve što će zadovoljiti donekle vašu nezajažljivu radoznalost, a sve to vuće da sve to s nekim podijelite i istresete na nekom drugom mjestu.Jadno, ali je tako, ako ste zacrtali sebi negdje da obavezno morate biti „aktivni“ u društvu i kad ste pomalo „mutavo zaneseni“ temom, čime inaće.

 

 

 

 

 

 

Priča piščeve udovice.

Uh, dosta mi je izopačenih ljudskih duša; sinoć sam odgledala Grejs sa DŽulijen Mur(zaista izvrsna gluma) i smučilo mi se da mora baš sve toliko uvjerljivo da se prikaže, nepodnošljivo. Ipak se, što se knjiga tiče, držim romantične legende koja se prepliće sa španskom istorijom, to je „Zoro“ i magična isto toliko Izabel Aljende…Ah, ta romantika koja niked ne umire!

 

 

 

 

 

 

Pa naravno, bolje i čokolada, makar bila pretjerana, nego flaša piva ili rakije, pa u glavu.Alkohol je alkohol ,kad se konzumira i još uz svesrdnu reklamu; znam iz iskustva sopstvene najbliže familije – ni tona čokolade, ako joj je baš to namjena, ne bi potamanila bol koju alkohol natopi a ona izbije na površinu u svoj svojoj bezumnoj i otkačenoj veličini božespasimedauteknemjaduibijedi…
Hvala na prostoru!

 

 

 

 

 

Zar niste mogli bolje da nađete?.

Nešto slično se dešava sa vama, zaškripi nekako u samom odnosu, sa onim ko je primjedbu netraženo uputio, kad se, elem, kaže: Da si mene slušao, bolje bi prošao u životu! Zaboravljajući ili zanemarujući  činjenicu da se ipak donekle stiglo baš zahvaljujući onom ko primjedbe upućuje kad god; pitanje je samo ko je tu naposijetku nezadovoljan, vi ili suprotna strana, ko se tu uopšte pita i na kraju o čijoj se glavi uopšte radi pa da joj nešto i padne napamet. U vezi vas ,naravno, i bez sukoba i nepotrebnog ratnog stanja zbog jedne primjedbe za odbaciti.Tjeraj dalje, po svom, naravno! Ionako im se ništa vaše ne dopada?! Pretvorite „nalogodavca“ u „savjetodavca“ s rokom upotrebe, pa kom obojci- kom opanci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(субота, 21. авг 2010, 21:42)
Goran iz Brčkog [neregistrovani]
pošalji odgovor

Možda da se zapitamo

Možda da se mi stariji malo prisjetimo svojih ekskurzija. Oduvijek su se učenici završnih razreda ponašali mnogo opuštenije nego što bi to sa stanovišta njihove bezbijednosti bilo dozvoljeno.
Nažalost, kada se desi neka tragedija onda svi prozivaju nastavnike i profesore. To nije pravi odgovor na ovaj društveni problem, pogotovo ne danas kada više ni ekskurzije nisu ono što se nekada bile. Ekskurzija bi trebala biti druženje, spojeno sa upoznavanjem novih prostora, ljudi, običaja i dr.
Današnje ekskurzije se pretvaraju u ljetovanja, mladi na tim ekskuzijama nemaju programe koji bi ih zaokupili. Pretežno se danju dosađuju a naveče slijedi druženje uz alkohol, jer to stvara lažni osjećaj slobode.
Ekskurzije moraju imati do tančina razrađen program aktivnosti bez prevelikog i predugog zadržavanja na jednom mjestu a drugo ekskurzije zavšnih razreda treba organizovati na početku godine završnog razreda itd.
Kriviti organe škola, opština, policiju ili bilo koga drugog za ono što smo mi roditelji propustili, ne daje bilo kakav rezultat.
Napominjem da ne radim u školstvu, ali zaista mislim da tražiti krivce u ovakvim situacijama u redovima van kruga porodice, nije korektno.

 

 

 

 

 

Vodič kroz zvezde

Dnevni horoskop  |  Nedeljni horoskop  |  Numerologija  |  Tumačenje snova
Ljubavni kalkulator  |  Istinomer  |  Bioritam  |  Astrologija  |  Ljubav  |  Tarot

Ovan
21.03 – 20.04
Mnoge današnje aktivnosti svodite na minimum. Nedostaje vam i snaga i motivacija. Jedan od razloga za takvo stanje je organske prirode, a onaj bitniji tiče se razvoja situacije na ljubavnom planu. Pošto zvezde nalažu pasivnost, odmor i manje kretanja, poslušajte njihov savet. Obogatite ishranu voćem i sokovima.
 
Bik
21.04 – 20.05
Ispoštujte zahtev organizma. On poručuje da ste se umorili. Samoća vam prija, tako da ćete, ukoliko budete u prilici, napuniti baterije i biti kao preporođeni. Šetnja u prirodi, dobra knjiga ili film, makar i na televiziji – čine da se opuštate i, što je najbitnije, odmarate.
 
Blizanci
21.05 – 20.06
Ne treba preterivati sa željom za dominacijom i mudrovanjem. To niko ne voli. Pred vama je puno prijatnih zbivanja koja na prvi pogled ne obavezuju. Niste svesni toga koliko će ona biti od značaja za dalji razvoj događaja. Od Škorpija – što dalje.
 
Rak
21.06 – 20.07
Nije vam lako. U toku kratkog vemenskog perioda preživljavate razna stanja. Pošto ste stekli ovo sjajno iskustvo, pokušajte da iz njega izvučete korist. Trenutno ste okupirani mističnim temama. Družite se sa Ribama.
 
Lav
21.07 – 21.08
Proveravate sopstvene mogućnosti kako biste savladali teškoće. Bitka koju vodite sada je pri kraju. Kod nekih pripadnika znaka ona se odnosi na srčane smetnje ili operacije. Moguća je želja želju za opiranjem autoritetima i borbom protiv ograničavanja slobode.
 
Devica
22.08 – 22.09
Mnoge stvari postižete na sebi svojstven diplomatski način. Ukoliko se nađete u neugodnoj situaciji, nećete biti sami. Delite iskustva sa drugima. Prisustvovaćete javnom skupu ili ćete biti u situaciji da započnete saradnju daleko značajniju nego što pretpostavljate.
 
Vaga
23.09 – 22.10
Umor i loše zdravlje imaju veze sa hroničnim problemima. Ne forsirajte se, već činite isključivo stvari koje vas ne opterećuju. Pokušajte da radite ono što vas ne zamara. Shvatite da ne možemo uvek ostvariti sve želje. Nije poželjno opterećivati se sitnicama.
 
Škorpija
23.10 – 22.11
Još uvek osećate da ste napeti. Kao da vas nešto u grudima pritiska i pojačava vam nervozu. Sa ovim stanjem ste se već saživeli. Uprkos takvoj nelagodi, pravite dalekosežne planove. Nikako ne odustajete od nečega. Bićete u situaciji da govorite ili na javnom skupu, ili bližnjima.
 
Strelac
23.11 – 20.12
Napokon možete da predahnete. Preduzmite pripreme za putovanje – i povrede će ostati za vama. Uspešni ste u svemu čega se latite. Iskoristite ovo konstruktivno. Ukoliko poželite da se uplićete u tuđe probleme, nastojte da to izbegnete. Okrenite se sopstvenim.
 
Jarac
21.12 – 19.01
Intuicija je izražena, kao i nervoza koja ide uz nju. Sve što je dobro ima i loših strana. Iskoristite prvu pogodnost. Probleme koji se tiču nerava pokušajte da ublažite. Niko i ništa na svetu nije dostojno da vam pokvari dan. Čak ni najboljim prijateljima to nemojte dozvoliti, iako konstantno pokušavaju.
 
Vodolija
20.01 – 18.02
Ozbiljni ste i odgovorni, pošto okolnosti to od vas zahtevaju. Okolina se napokon uverila da na vas uvek može da se osloni, iako delujete pomalo neozbiljno. Prvi utisak može da prevari. Ne obraćajte pažnju na unutrašnji nemir, ni na izvesne stvari koje su više nego trivijalne.
 
Ribe
19.02 – 20.03
Pripadnici ovog misterioznog znaka svojim stavovima dokazuju da misteriozni zaista jesu. Ukoliko vam neko pruži ruku, vešto ćete je odbiti, jer ne želite da vam se bilo ko meša u život, pa makar i iz najboljih namera. Zabrinuti ste za starijeg člana porodice. Svoju brigu želite da zadržite samo za sebe.

 

 

 

 

 

 

 

Kad pas ne podnosi samoću

 

 

 

Ivana Milaković – 06.09.2010.

Mnogi vlasnici pasa suočili su se s problemom iz naslova: njihov mezimac nije u stanju da trpi da bude ostavljen sam, pa onda laje, zavija, grize sve po kući, nervozan je, raskopava sve što stigne… Srećom, taj problem nije nemoguće rešiti, potrebni su vreme, strpljenje, dobra volja i puno ljubavi.

Za početak je poželjno razumeti psa. Vaša kuca ne glođe šta god stigne niti raskopava nameštaj zato da bi vam se osvetila, niti iz obesti. Pas je društvena životinja, i ako nije naviknut na to da bude sam, to za njega može da bude veoma stresna situacija kada nije u stanju da se suzdrži od „lošeg ponašanja“.

Psa je moguće postepeno navikavati na samoću – kao i na ideju da to što je ostavljen sam ne znači da je napušten, već ćete se vi posle izvesnog vremena vratiti. Počnite s petominutnom vežbom: obucite se kao da ćete izaći, ponesite tašnu i šta već uobičajeno nosite, ponesite ključeve, izađite i vratite se kroz pet minuta. Pas će se vremenom navići da to što ste izašle ne znači gubitak.

Jednom kada se kuca navikne na petominutna odsustva, produžite vreme na deset minuta. Kada se i na to navikne, postepeno produžavajte vreme.

Opisani postupak zahteva vreme i strpljenje, i poželjno je ne raditi to u vreme kada ste umorni i/ili nervozni, jer će se vaš stres preneti i na životinju. Još jedna korisna stvar je da naviknete psa na „njegovo mesto“, to jest da mu obezbedite ležaj koji će biti samo njegov i mirisati na njega. To mesto će delovati umirujuće na psa.

Redovno izvodite psa u šetnju i puštajte ga da se istrči koliko god je njegovoj rasi potrebno – malo za neke rase, za neke druge dvaput po dva sata dnevno. Pas koji je uznemiren kada ga ostavite samog i uz to ima puno neistrošene energije definitivno će napraviti veliki nered u stanu.

Ako vašeg psa ne umiruje njegovo mesto, ako je veoma aktivan a vi nemate vremena ni snage da ga izvodite koliko mu je to potrebno, razmislite da unajmite ili zamolite nekog da vam izvodi psa i da bude s njim.

U ekstremnim slučajevima biće vam potrebna pomoć veterinara; postoje lekovi koji se mogu dati kucama koje se baš jako uznemire kad ostanu same.

Još nešto: izbegavajte da kažnjavate psa za to što se uznemiri kad ga ostavite samog. To će samo zbuniti psa; neće razumeti zašto ga kažnjavate, već će kaznu povezati s vašim dolaskom kući.

 

 

 

Da našnji horoskopski znaci su vam se malo otrgli znanju, što će reći da su mnogo smešni. naročito od njih Ribe, ali ne želim više u to da se mešam! Hajde zdravo!
Nisam pročitala o psu pa ne mogu da ga ocenjujem.
(Nataša Gajić, Brčko – 07.09.2010. 00:23)

 

 

 

 

 

 

Što više smeha.

Ako ste previše neozbiljni, postoji mogućnost da ste nekome smiješni i da vas ne shvata ozbiljno, što svakako utiče na dalji tok veze uopšte. Ne dešava se ništa, samo što vas taj neko gleda možda podsmešljivo i ruga vam se, ismijava vas iz ko zna kojih razloga, a možda samo zbog pritiska koji vaši zahtjevi, umišljeni ili koje zaista stavljate pred njega, izazivaju u njemu, bujicu nervoznog smijeha.A možda se vi samo bez razloga vreijeđate na i najsitnije podbadanje, uzvraćate istom mjerom i sve se završi sa nesuglasicom, a nikako salvom zdravog (pod)smijeha na nećiji gaf ili ponašanje ikliznuto iz pravila i prave mjere.

 

 

 

 

Roditelj voljenoj osobi.

Ma ,da ,samo da se sve to što ste pobrojali za jedno i drugo promijeni, pa će „biti“.U stvari, niko vas neće voljeti samo zato što ste malo drugačiji ,ponekad, nego što u stari jeste.Hoću da kažem, nekad ovako/onako, pa se odmah potom vratite na staro.

 

 

Vodič kroz zvezde

Dnevni horoskop  |  Nedeljni horoskop  |  Bioritam  |  Astrologija  |  Ljubav  |  Tarot
SMS servisi:  Astro savet  |  Numerologija  |  Dnevna astrologija  |  Erotski horoskop  |  Ljubavni kalkulator

Ovan
21.03 – 20.04
Pošto je opasnost od toga da sebe precenite u fizičkom smislu velika, budite štedljivi sa ulaganjem napora. Dobro promislite o tome šta je vredno pažnje i zbog čega se vredi žrtvovati. Sve drugorazredne stvari svedite na razumnu meru. Izbegavajte sukobe koliko god je moguće. Samo ćete sebi naneti bol, a ništa nećete rešiti.
 
Bik
21.04 – 20.05
Savetuje se krajnji oprez, i to iz više razloga. Opasnost od povreda, agresivnog ponašanja okoline i mnoge druge zamke – danas treba izbegavati. Ukoliko neke stvari znate, biće vam lakše da se koncentrišete i samim tim se ništa loše ne može dogoditi. U protivnom, samo komplikujete život.
 
Blizanci
21.05 – 20.06
Inventivnost i brzo delovanje u određenoj situaciji pomoći ći vam da odlično funkcionišete. Pošto ćete uložiti maksimum mentalne energije u savladavanje problema, moguća je nervoza. Savetuje se da pojačanu intuiciju osluškujete i pravilno je usmeravate. Ne traćite je.
 
Rak
21.06 – 20.07
Potreba za ljubavlju i seksom zaista je snažna, pa ćete shodno tome i funkcionisati. Ukoliko partner ne uspe da protumači vaše želje, bićete potišteni i nervozni. Pokušajte da budete svesni lepote svakog trenutka. Prihvatite podršku Škorpija i Ovnova. Alergija ili problemi sa grlom.
 
Lav
21.07 – 21.08
Blagi stresovi ne emotivnom planu čine vezu zanimljivijom. Nije vam dosadno. Ne pitate se dokle će osoba pored vas da trpi takvo ponašanje. Niste svesni sopstvenih slabosti, pa pokušavate krivicu da svalite na okruženje. Ako nastavite tako, nećete imati na koga.
 
Devica
22.08 – 22.09
Rešavate bitne stvari, ali po cenu nerviranja. Nikako ne shvatate ponašanje osoba sa kojima ste u direktnoj vezi. Mislite da se one ne udubljuju dovoljno u probleme, a zapravo ste vi preterali sa udubljivanjem. Nađite kompenzaciju u onim stvarima koje volite. Putovanje sa partnerom i dalje je aktuelno.
 
Vaga
23.09 – 22.10
Polazi vam za rukom da obavite više poslova koji su se u međuvremenu nakupili. Uživate u harmoniji, zadovoljni uspesima najbližih. Pravite planove za nove poduhvate. Usamljene Vage mogu upoznati osobu svoga života, ukoliko budu, kao po običaju, društvene.
 
Škorpija
23.10 – 22.11
Svakog čuda – tri dana dosta. Kad vam je dobro, primirite se i očekujete da to stanje večito traje. Pošto je to nemoguće, u fazi ste tihe patnje i potisnutih nezadovoljstava. U svom životu morate nešto iz korena promeniti. Još uvek ne znate šta bi to moglo da bude. Lutate!
 
Strelac
23.11 – 20.12
Imaginativne snage su u igri, što je dobro za umetnost, život u svetu mašte i ideala, a loše za praktičan život. Ukoliko to znate, izbeći ćete razočaranja i finansijske gubitke. U protivnom – sekiracija, slabi nervi i besparica. Sa Blizancima ste u dobrim odnosima, dok vas Ribe guše.
 
Jarac
21.12 – 19.01
Ukoliko vam partner ne odgovara, to je bar lako… Pošto događaji zahtevaju toleranciju i puno strpljenja, imajte to u vidu. Strelac je na izvestan način neminovan. Nastojte da izgladite odnose, jer od njega na izvestan način zavisite. Planete nagoveštavaju prijatne trenutke.
 
Vodolija
20.01 – 18.02
Ono što druge izluđuje, vas čini potpuno ravnodušnim. Možda je to jedan od razloga zbog čega vas okolina ne razume najbolje? Trenutno funkcionišete zahvaljujući sjajnoj intuiciji koja vam jasno daje do znanja šta valja činiti. Samo u slučaju da se na nju ne obazirete, pravićete greške u ponašanju.
 
Ribe
19.02 – 20.03
Od onog u šta ste dugo ulagali očekivali ste zaradu, koja je, međutim, kasnila. Problem se napokon rešava. Veća količina novca je u igri. Opasnost se može javiti u vidu neugodnosti sa krvnom slikom ili kamenjem u žuči. Oba zdravstvena problema tesno su povezana sa nervnim sistemom. Stoga smirite živce.

 

 

 

 

 

 

 

Da li biste odabrale sebe za prijateljicu?.

Lijepo se kaže: ko nije za sebe, nije ni za druge; ko ne voli male životinjice, ne voli ni ljude. Ali to je sve generalizovanje. Dakle, ponekad da ,ponekad ne; kad sam sama u pitanju sve je stvar povjerenja u sebe, i trenutka, naravno.Ili, odabrala bi se između gomile drugih, da se spasem, nego šta, kad se već pitam.

 

 

 

 

 

 

Kada je laganje u vezi dozvoljeno?.

Kada? Uvijek! Kada je „veza“ plitka i još nije uzela zamah, a vi još uvijek ne želite da se vežete. Ili veza je već uveliko izgubila svaki zamah, odvijena do kraja i više nema šta pametno da se kaže, a vi ne želite da ostavite trag za sobom, jer on to još uvijek ne zna. I ,na kraju krajeva, želite nešto da započnete konkretno, bez naknadnih uzajamnih prebacivanja zašto smo i kako nekad nešto i u nekom drugom životu odigrali neku „zamišljenu“ ulogu ili nikad ništa nismo zapoćeli niti preduzeli.Hm, bolje  i lagati ponekad nego zauvijek stajati u mjestu bez smisla i svrhe, nešto se kreće „od laži do istine“ i „kakvo otkrovenje – sad ću da svisnem“.Pa i bez laži je zanimljivo živjeti, ali, naravno, nemoguće, kao i sve u svakom trenutku.

 

 

 

 

Spremni čim pravi naiđu? (2).

To mu dođe kao na traci: obraditi svaki pristigli komad; ili priuštiti sebi kao i drugome poseban tretman , ne propustiti ništa.I na šta to ispada? Ne komad kao pristiglu osobu, već situaciju na koju se nadovezujemo, jer sva je povezano pa i niz uzaludnih propusta, doživjeti sebe u datoj situaciji kao onu „pravu“ pa bilo to i u neuspjeloj vezi, otkinuli ste bar u početku, a onda i sa onim koga ne želite, bar više.Sve su to vaša iskustva na koja ste više-manje sami pristali, namontirani odmah ili tek naknadno, tokom same veze ili kad iz nje izađete, slobodni i spremni za novo iskustva. Sve što se dešava, vama se dešava, a ne kao kroz san i nije vrijedno pomena jer vas je zateklo i preteklo, na pogrešnoj nozi.Onda možemo da kažemo da smo puni opštih mjesta, samo su kod drugih izuzeci od pravila; ali to je već priča o onom kolaču koji nas mimoiđe kad se najmanje nadamo.

 

 

 

 

Ženski rivalitet (2).

Žena je ženi prije suparnica nego bilo šta drugo što bi moglo da posluži da joj se približi, bar u početku kontakta.U životu uopšte, u poslu, muškom društvu… nastupaju ne nenadano i neočekivano sa nožem u leđa, nego potpuno normalno i „prirodno“ se sučeljavajući, gotovo kao tandem različitosti u međusobnoj borbi za prestiž u društvu ili samo da dokažu sebi, da su jače, ljepše, sposobnije.I to je ta trka koja nam ne da mira, a kada prođe za koju vrlo brzo gubimo interesovanje i krećemo na novi izazov.“Neprirodno“ je samo kad su nam na suprotnim stranama majka ,sestra, pa čak i ćerka, pa se u ulogama koje za nas igraju ,preklapaju i izazivaju nešto što bi moglo da izgleda i kao šizofrena situacija u kojoj se ne snalazimo najbolje jer ne znamo da li da udarimo ili zbog odnosa prisnosti i rodbinskih relacija pomilujemo i ostavimo da se situacija riješi sama od sebe. Tada ne vrijedi biti isključiv i okretati leđa, čak i kad nam se učini da odatle ne dolazi ništa pogubno za nas pa i za druge u igri bez granica, jer to je baš rivalitet i parče sunca za sebe i ko kaže da nema mjesta za dvoje?

 

 

 

 

 

 

 

Loše ponašanje na Fejsbuku.

Moj desetogodišnji sin se svađa sa drugom iz klupe konstantno. I još sa ponekim iz razreda, moglo bi se reći sa svima i naizmjence; ništa mu drugo ne preostaje nego da sjedi sam u „magarećoj “ klupi mada nije samo on kriv i niko ga na to ne prisiljava, sem na beskonačno mirenje sa onima koji to ne zaslužuju, jer je zaboga SAM.I taj fejsbuk, šta mu drugo preostaje u ova šugava vremena, mada nije još dorastao ni za to? Jedva čekam da se vrati iz škole!!!Šta da radim?

 

 

 

 

 

 

Za nove izazove.

A kako postići to, mislim biti okružen  mudrim ljudima i njihovom energijom? Uplesti se u kolo i krenuti nekim svojim novim putem, nedozvoljavajući da nas sputava ono što nas već okružuje, nevjerica, i prepustiti se nečemu čemu, ili kome, gle! težimo. Je li to ostvarenje svih naših davnašnjih snova i želja ili samo trenutno suočavanje, oči u oči, sa stremljenjima od kojih otkidamo? Opet trenutni ali novi izazov kada se jednom ukrcamo u autobus, mi koji ne umijemo da vozimo niti posjedujemo upravljač, i krenemo bez zadržavanja.

 

 

 

 

 

 

Anđeo s problemima vas je povredio.

I ne moraju biti to neki drastični primjeri nečijeg uzmicanja od vas, ali razlozi postoje i vi ste još uvijek sami, u braku sami ili novoj staroj vezi koja ponavlja prošla ista rješenja, Samo su se pozicije možda malo izmijenile, inače raskol je isti na djelu i sve je ostalo isto.Sve po starom rezonu udaranja recki, mudrovanja, orijašenja i nagrađivanja sebe iluzijama za tuđa svoja nedjela.Baš ste se fino onako udružili da spriječite sve ono lijepo što vas možda čeka iza svega prošlog što ste svesrdno prihvatili i priznali kao svoj poraz ideala iz mladosti. Čijih i ko još na to računa, i još pa na vas?Roditelji? pa oni su davno… ostarili od vas.

 

 

 

 

 

Večito pričaju loše o momcima.

Ali možda je pravi razlog što vi lično ne želite da se upuštate u te „kratkotrajne“ veze  o kojima inače mislite sve najgore,jer naprosto ne želite da sami ispadnete neodgovorno stvorenje koje iskorišava drugo zbog niskih pobuda; nedolično i nevezano za ono zbog čega se takve relacije sklapaju i nastaju, zato što vam je zaista stalo do nekog „ali kako da to odmah znate“-zbog tuđih priča ili kad malo više potraje pa tako sami zaključite očigledno.Sretno vam bilo u trajanju!

 

 

 

 

 

Tinejdžeri i depresija: uzroci i simptomi .

Negativan model ponašanja u samo jednom danu:“Mama, šta si ti radila cijeli dan dok sam ja bio u školi?“ „Odspavala, sine, čekajući tebe da se vratiš.“ Znači ništa, vidi se po uspavanom nerazbuđenom pogledu, jer oni sve primijete, svaki nedostatak koncentracije i osjećaj uzaludnosti koji isijavate,možda trenutno bez odgovarajuće knjige u rukama iza koje se svako malo zaklanjate kao da radite nešto baš bitno, a ne rovarite samo po sopstvenom mozgu i „šta dalje, da se ne ponovi preslikavanje“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Problem riješen; moje dijete se snašlo u novoj sredini, tu preko puta u drugom odjeljenju, ali dovoljno blizu da i“bivša sredina“ prokomentariše kad ga sretne u novom raspoloženju: pa ovaj se baš promijenio!Na stranu pojedinačne poruke  da ga „mrze“, odstupnica je djelovala, a i sredina i roditelji, tj. mi smo reagovali uspješno, bar za sada ili dugoročno i sigurno. Novi pozdrav iz Brčkog!

 

 

 

 

 

Nađite vreme za nežnost

 

 

 

 

 

 

Svakodnevica pretrpana obavezama, nedostatak vremena, ali i stres kome smo izloženi najčešći su razlozi toga što nismo dovoljno nežni prema našim najmilijima. Retko uspevamo da odvojimo vreme za iskren razgovor sa njima, već se tome posvetimo samo onda kada se pojavi neki problem, pokazalo je istraživanje brenda „milka“ – „koliko smo nežni“, sprovedeno ovih dana u Srbiji.

Roditelji su pod stalnim stresom jer uvek imaju manjak vremena za sve obaveze koje treba obaviti u toku dana. Želeći da od dece stvore pametne, uspešne mlade ljude, može se desiti da ispunjavaju njihov život aktivnostima koje su, bez sumnje, korisne za njihov razvoj i obrazovanje – kao što su sport, muzičko obrazovanje ili strani jezici. Ali to vreme u stvari nije vreme koje provode sa detetom, više je vreme uz dete. A velika je razlika između ta dva. Treba razmisliti da li nam je važnije da dete govori tri jezika ili da čujemo kako se oseća.

U prvom slučaju roditelji su tu, ali nisu tu za njih. Ne mogu da čuju kako se dete oseća, šta misli, da li je imalo problem, kako ga je rešilo, da li se nečeg postidelo, šta je sanjalo… A deci je to najvažnije. Ako ga ne čujete, povući će se u sebe i više se nikad neće otvoriti.

Drugi problem nastaje kad deca žele da se osamostale kad uđu u pubertet. Tada naizgled nemaju vremena za roditelje. Ali to je varka. I u tom uzrastu im je potrebna nežnost i pažnja. Čak i fizički dodir, zagrljaj, milovanje. Ali diskretno, ne pred drugima, da se ne postide.

Topao odnos, pun ljubavi i nežnosti ne može se razviti za pet minuta usputnog ćaskanja. Da bismo upoznali dete u potpunosti i da bi komunikacija postala kvalitetna, potrebno je izdvojiti vreme. Svakodnevna zajednička igra od tridesetak minuta, isključen televizor, uključena telefonska sekretarica – prvi su koraci.

 

 

 

 

 

 

Komentari

Autor
Unregistered Nataša
pre 20 dana

 

Čitam ovaj vaš kratak tekst, a već sam se duboko zamislila i nad njim, tim porodičnim katkad usputnim nježnostima. I ne znam šta da radim kad moje dijete maltretiraju druga robustnija djeca iz istog razreda, sem da ga prebacim u drugi ili čak drugu školu. Mi roditelji smo zbilja nemoćni pred tom pošasti zvanom kućni i svaki drugi odgoj koji još kao mala djeca pokupe usput i sa sobom, i istresu ga na nekom slabijem, opet kao usput. Ostaje nam samo da se umiješamo na prvu loptu, a za dalje ćemo vidjeti, jer grubosti su neograničene, za razliku od „dnevne doze nježnosti“. Pozdrav iz Brčkog!

 

– 1 +

 

 

Autor
Unregistered Nataša
pre par sekundi

 

Problem riješen; moje dijete se snašlo u novoj sredini, tu preko puta u drugom odjeljenju, ali dovoljno blizu da i“bivša sredina“ prokomentariše kad ga sretne u novom raspoloženju: pa ovaj se baš promijenio!Na stranu pojedinačne poruke da ga „mrze“, odstupnica je djelovala, a i sredina i roditelji, tj. mi smo reagovali uspješno, bar za sada ili dugoročno i sigurno. Novi pozdrav iz Brčkog!

 

 

 

 

Наташа, кад одбациш ту наметнуту свест о колективу, о томе шта је добро а шта лоше, кад схватиш владајући принцип “ удри ближњег свог, нарочито ако се не брани „, удараћеш и ти !!! А онда ће се и звери мало препасти, поштоваће те више и гле, свет ће постати онакав какав у ствари и желиш, мио и благоглагољив !

 

 

 

 

 

Tačno tako se i dešava, ili desilo se, ali preko „veze“. Malo izmijenjena poruka:ako želiš da saznaš, pristani na sve, ako želiš da mijenjaš ljude, ne odmeći se…ali za to ste već svi čuli i vidjeli.

U svakom slučaju, hvala na „zakasnjelom savjetu“, možda ja ne umijem sve da prepričam i prenesem.

 

 

– 0 +

 

Pa, znate šta, i pas vam je vjeran dok ga hranite i mazite (njegov ego?), baš kao i knjiga dok je čitate i obraćate pažnju na nju (a kad je jednom ostavite i zaboravite, opet joj se vratite?). I, šta vam na kraju ostane? U rukama, mislim.Ma, pročitana knjiga ste vi i zato odjednom manje zanimljivi, dovršeni, a ne ludi i sami.Čudak(inja).

 

S njim jer je lud za vama .

 

 

 

Zašto ga toliko zanimaju njene grudi?.

Ahaa, važno je da se slažu i koliko jedno u drugom uživaju kad su zajedno.I to nije karakteristično samo za klasični ljubavni odnos, već i za bilo koji drugi koji nas vezuje i upućuje jedno na drugog, naročito kad su problemi u opticaju. Dakle ,treba nešto da riješimo, imamo zajednički interes ili nas samo nešto provizorno zanima i privlaći kod nekog drugog, pa ga na osnovu toga doživljavamo ili uzimamo za partnera u ovoj životnoj igrici.

 

 

 

 

 

Kako pobediti dosadu?.

Samo jedno pitanje: kako pobijediti radoznalost koja vas mući, a do odgovora nikako da dođete iako ste uvjereni da vam je rješenje od životne važnosti? Kako doći do mira, a ne odustati?

Djelimično ste u pravu. Dosada se ne liječi radoznalošću i zabadanjem nosa u tuđe? Nego zanimanjem za svijet oko sebe, ako djelujete možda nešto i iščeprkate.

 

 

 

 

 

Pogrešna odluka.

Pa, rekao si da ne piješ, ali to te ne spasava od pogrešnih odluka, nikako.Jednom zbog nečeg si se odlučio tako ili tek zakačio i  to traje li traje tako.Guši svom svojom žestinom , ali i ti istrajavaš; pitanje je samo da li sa druge strane ima stvarno neko ili si sam sebi tako i povremeno ko ti nešto znači.

 

 

 

 

Prijateljica flertuje sa svakim.

Konkurencija je konkurencija i kako je umilostiviti , da vam ne brka račune. A i sami ne igrate baš na sve brojeve, pa nekad izvučete onaj sretan, nije da nije.Uzgred, ko treba da se makne iz te „sretne“ priče, vi sami svakako-ne.

 

 

 

Svađe i problemi.

Da, ako ste sa „djevojkom svojih snova“, onda nije ni važno što će tek vrijeme adekvatno da prođe i pokaže to, pa makar prolazilo i u problemima.Ali, ako ste s pogrešnom osobom, a „prava“ je negdje tamo, vidite i na njemu i na sebi kako je vrijeme prošlo i došlo nešto…novo.A vrijeme se ne vraća, samo je nekad bilo ovako, a sad  je- ovako, s podočnjacima i mamurno u godinama iza nas.Hvalabogu još i onim ispred nas, kakvim takvim, ali našim.Sigurno nije gotovo.

 

 

 

: Kako se iskupiti?.

…Pogotovo što neko kome ste se obratili za svoje iskupljenje, takođe nema ništa za to, već vam još i prigovara što opet činite istu grešku u istom sosu.Pa, ništa, još koji krug i tu smo-zbrinuti.Ili ,ipak, samostalni?Ja, kao brat i sestra, isti.

 

 

 

Utišati glad za šopingom.

Dobra taktika svakako utišava glad za šopingom, ali prazan frižider budi onu pravu aždaju. Bolje dići i kredit i pare potrošiti na stvarno -nešto.A ne sve skrckati na preskupu hranu i ništa.Grickaš, grickaš, pa nagrickaš;ovako bar moraš da vratiš ali i imaš, bar taj frižider koji ćeš polako da puniš i prazniš, a ne navrat-nanos napuniš stomak kao kakav poljski siromašak koji je u praznoj prodavnici sanjao kobasice i socijalu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nije obavezno znati sve.

Naprotiv, ne biti obaviješten o nećemu što se tiče mene i moje porodice iritira, naročito ako o nečemu samo naslućujem, pogrešno nagađam, izvodim pogrešne zaključke jer mi je uskraćena informacija, drugim riječima samo nabadam i plutam u mraku i nisam u stanju da nađem izlaz, ako je neophodno,a polazim od lažnih i nepouzdanih rekla-kazala. Zato, recite mi da znam, ma koliko loše bilo, i pola rješenja je tu u mojoj ruci ili u glavi, pa makar se samo i mirila s tim. Ne podnosim ni da obmanjujem druge ljude i pružem im lažnu nadu i da to smišljeno rade meni.Istina oslobađa.

 

 

 

 

Malo tolerancije.

Podjednako je važno i šta i kako, preko čega ne treba preći nikako, a šta treba upakovati u mirišljavo pakovanje da se lakše primi. Ipak, prag tolerancije je tako relativna kategorija, zato što se neke stvari ne mogu baš uvijek svrstavati u popustljivost već ostaju lični stav, životno opredijeljenje ili jednostavno nepromjenjiva suva činjenica.Tako je i drugačije ne ide, a epizode se ponavljaju.

 

 

 

 

Na šta bi potrošili pronađen novac?.

Potrošiti pronađeno zajedno, a potom vi odete bez osvrtanja i žaljenja , i nije najpametnija stvar na svijetu. Na ćupriji izgubite, na mostu dobijete.Što? Ili koga? Možda vam i ne znači najviše na svijetu ili bez njega možete i nije vam neophodan, mada ga nemate ili bar ne dovoljno.Iza čega se krijete? Iza novca i nedostatka istih osjećanja pa dijelite sve materijalno što vaUtišati glad za šopingom.

Dobra taktika svakako utišava glad za šopingom, ali prazan frižider budi onu pravu aždaju. Bolje dići i kredit i pare potrošiti na stvarno -nešto.A ne sve skrckati na preskupu hranu i ništa.Grickaš, grickaš, pa nagrickaš;ovako bar moraš da vratiš ali i imaš, bar taj frižider koji ćeš polako da puniš i prazniš, a ne navrat-nanos napuniš stomak kao kakav poljski siromašak koji je u praznoj prodavnici sanjao kobasice i socijalu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeste li velikodušni?

 

Jedan jedini je već rekao, u pjesmi naravno: ako želiš da saznaš, pristani na sve, ako želiš da mijenjanjaš ljude, ne odmeći se. Živa istina, surovost i stalnost nikad nisu išli zajedno, ruku pod ruku, i ako želiš da uzmeš, moraš i da daš od sebe nešto, bilo što.Ako ništa, i da se žedan napije „tvoje krvi“, figurativno naravno i teško u izgledu, ali blisko…
(Nataša Gajić, Brčko – 23.06.2011. 05:09)

 

 

 

 

 

 

Nije obavezno znati sve.

Naprotiv, ne biti obaviješten o nećemu što se tiče mene i moje porodice iritira, naročito ako o nečemu samo naslućujem, pogrešno nagađam, izvodim pogrešne zaključke jer mi je uskraćena informacija, drugim riječima samo nabadam i plutam u mraku i nisam u stanju da nađem izlaz, ako je neophodno,a polazim od lažnih i nepouzdanih rekla-kazala. Zato, recite mi da znam, ma koliko loše bilo, i pola rješenja je tu u mojoj ruci ili u glavi, pa makar se samo i mirila s tim. Ne podnosim ni da obmanjujem druge ljude i pružem im lažnu nadu i da to smišljeno rade meni.Istina oslobađa.

 

 

 

 

Malo tolerancije.

Podjednako je važno i šta i kako, preko čega ne treba preći nikako, a šta treba upakovati u mirišljavo pakovanje da se lakše primi. Ipak, prag tolerancije je tako relativna kategorija, zato što se neke stvari ne mogu baš uvijek svrstavati u popustljivost već ostaju lični stav, životno opredijeljenje ili jednostavno nepromjenjiva suva činjenica.Tako je i drugačije ne ide, a epizode se ponavljaju.

 

 

m dođe pod ruku, jer u ostalom ste nespretni i manje verzirani. Hoću da kažem, zato odlazite i pokupite se zajedno sa svim svojim krpicama, čim možete, a javite se čim prije, kad se između svega pronađete, samog sebe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mane savremenog muškarca.

Dosta više sa tim iskorištavanjem slabosti i veličanjem nasilja, odbacivanja, izopštavanja i ,najzad, maltretiranja onih „ispod sebe“! Kakva arogancija i nedostatak samilosti, počev, zamislite, od školske djece? Al svaki trud-uzalud ili stakleno zvono na djelu kao jedini spas od „moderne pošasti“.

 

 

 

Potrebno je imati sto lica, pa se privoleti ovoj današnjoj omladini; na naivnima i slabijima svijet ne ostaje.Društvu je potrebno nekako doakati i kako tako uklopiti se, kako da ne.
(Nataša Gajić, Brčko – 03.11.2011. 09:14)

 

 

Pored sebe, potrebno je u svakom trenutku biti svjestan kako se drugi ljudi osjećaju. Biti čovjek i ništa više.

Ono što je manje važno je manje važno i ništa tu ne mijenja na stvari, čak ni suze u nevrijeme, ali boli da boli. Stvar je u tome da se ne zaboravlja i ne oprašta ni u kom slučaju, pa bilo to kroz smijeh ili kroz suze, zavisno od trenutnog raspoloženja. I, da, da li je po ljeta ili zima, baš zima i reže do srži neizmirene račune. I, šta tu nema da nije jasno otkud to i suze pih ženske?! Samosažaljenja ili sažaljenje pitanje je, brajko, ali najčešće godine stigle…
(Nataša Gajić, Brčko – 22.06.2011. 22:52)

 

 

 

 

Šta nas izluđuje

 

Ono što je manje važno je manje važno i ništa tu ne mijenja na stvari, čak ni suze u nevrijeme, ali boli da boli. Stvar je u tome da se ne zaboravlja i ne oprašta ni u kom slučaju, pa bilo to kroz smijeh ili kroz suze, zavisno od trenutnog raspoloženja. I, da, da li je po ljeta ili zima, baš zima i reže do srži neizmirene račune. I, šta tu nema da nije jasno otkud to i suze pih ženske?! Samosažaljenja ili sažaljenje pitanje je, brajko, ali najčešće godine stigle…
(Nataša Gajić, Brčko – 22.06.2011. 22:52)

 

 

 

 

„Gutanje“ da bi brak opstao

 

Samo hrabro i mi idemo dalje, srce. Uglavnom da je sve na broju, ali uvijek nešto fali i bolje da si to ti nego neko drugi. Štima?
(Nataša Gajić, Brčko – 22.06.2011. 22:53)

 

 

 

Ako sve činite za druge

 

Neke ljude stvarno treba zaobići, baš kao i obaveze, zar ne?
(Nataša Gajić, Brčko – 22.06.2011. 22:52)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tačno tako se i dešava, ili desilo se, ali preko „veze“. Malo izmijenjena poruka:ako želiš da saznaš, pristani na sve, ako želiš da mijenjaš ljude, ne odmeći se…ali za to ste već svi čuli i vidjeli.

U svakom slučaju, hvala na „zakasnjelom savjetu“, možda ja ne umijem sve da prepričam i prenesem.

 

 

– 0 +

 

Pa, znate šta, i pas vam je vjeran dok ga hranite i mazite (njegov ego?), baš kao i knjiga dok je čitate i obraćate pažnju na nju (a kad je jednom ostavite i zaboravite, opet joj se vratite?). I, šta vam na kraju ostane? U rukama, mislim.Ma, pročitana knjiga ste vi i zato odjednom manje zanimljivi, dovršeni, a ne ludi i sami.Čudak(inja).

 

S njim jer je lud za vama .

 

 

 

Zašto ga toliko zanimaju njene grudi?.

Ahaa, važno je da se slažu i koliko jedno u drugom uživaju kad su zajedno.I to nije karakteristično samo za klasični ljubavni odnos, već i za bilo koji drugi koji nas vezuje i upućuje jedno na drugog, naročito kad su problemi u opticaju. Dakle ,treba nešto da riješimo, imamo zajednički interes ili nas samo nešto provizorno zanima i privlaći kod nekog drugog, pa ga na osnovu toga doživljavamo ili uzimamo za partnera u ovoj životnoj igrici.

 

 

 

 

 

Kako pobediti dosadu?.

Samo jedno pitanje: kako pobijediti radoznalost koja vas mući, a do odgovora nikako da dođete iako ste uvjereni da vam je rješenje od životne važnosti? Kako doći do mira, a ne odustati?

Djelimično ste u pravu. Dosada se ne liječi radoznalošću i zabadanjem nosa u tuđe? Nego zanimanjem za svijet oko sebe, ako djelujete možda nešto i iščeprkate.

 

 

 

 

 

Pogrešna odluka.

Pa, rekao si da ne piješ, ali to te ne spasava od pogrešnih odluka, nikako.Jednom zbog nečeg si se odlučio tako ili tek zakačio i  to traje li traje tako.Guši svom svojom žestinom , ali i ti istrajavaš; pitanje je samo da li sa druge strane ima stvarno neko ili si sam sebi tako i povremeno ko ti nešto znači.

 

 

 

 

Prijateljica flertuje sa svakim.

Konkurencija je konkurencija i kako je umilostiviti , da vam ne brka račune. A i sami ne igrate baš na sve brojeve, pa nekad izvučete onaj sretan, nije da nije.Uzgred, ko treba da se makne iz te „sretne“ priče, vi sami svakako-ne.

 

 

 

Svađe i problemi.

Da, ako ste sa „djevojkom svojih snova“, onda nije ni važno što će tek vrijeme adekvatno da prođe i pokaže to, pa makar prolazilo i u problemima.Ali, ako ste s pogrešnom osobom, a „prava“ je negdje tamo, vidite i na njemu i na sebi kako je vrijeme prošlo i došlo nešto…novo.A vrijeme se ne vraća, samo je nekad bilo ovako, a sad  je- ovako, s podočnjacima i mamurno u godinama iza nas.Hvalabogu još i onim ispred nas, kakvim takvim, ali našim.Sigurno nije gotovo.

 

 

 

: Kako se iskupiti?.

…Pogotovo što neko kome ste se obratili za svoje iskupljenje, takođe nema ništa za to, već vam još i prigovara što opet činite istu grešku u istom sosu.Pa, ništa, još koji krug i tu smo-zbrinuti.Ili ,ipak, samostalni?Ja, kao brat i sestra, isti.

 

 

 

Utišati glad za šopingom.

Dobra taktika svakako utišava glad za šopingom, ali prazan frižider budi onu pravu aždaju. Bolje dići i kredit i pare potrošiti na stvarno -nešto.A ne sve skrckati na preskupu hranu i ništa.Grickaš, grickaš, pa nagrickaš;ovako bar moraš da vratiš ali i imaš, bar taj frižider koji ćeš polako da puniš i prazniš, a ne navrat-nanos napuniš stomak kao kakav poljski siromašak koji je u praznoj prodavnici sanjao kobasice i socijalu.

 

 

Mane savremenog muškarca.

Dosta više sa tim iskorištavanjem slabosti i veličanjem nasilja, odbacivanja, izopštavanja i ,najzad, maltretiranja onih „ispod sebe“! Kakva arogancija i nedostatak samilosti, počev, zamislite, od školske djece? Al svaki trud-uzalud ili stakleno zvono na djelu kao jedini spas od „moderne pošasti“.

 

 

 

Potrebno je imati sto lica, pa se privoleti ovoj današnjoj omladini; na naivnima i slabijima svijet ne ostaje.Društvu je potrebno nekako doakati i kako tako uklopiti se, kako da ne.
(Nataša Gajić, Brčko – 03.11.2011. 09:14)

 

 

Različite priče.

Ne zanima me druga priča; važno mi je šta moje dijete kaže kad dođe iz škole „pune nasilja“.Gledam ga u oči i pažljivo slušam, a onda izvlačim iz te i takve sredine, ako je to ikako moguće bez nemogućeg staklenog zvona.

 

 

 

Horor filmovi – za bolji seksualni život.

E pa, za početak, ako vam je seks sa partnerom toliko neprivlačan i pri samoj pomisli na njega, ne pomaže ni izrežirani strah, stvarni problem ili nešto za skretanje misli i odvlačenje pažnje, bio to i horor za odvlačenje u tor.Ako je sve samo goli seks, a ne produžnje vrste, kad ste u izvjesnim godinama ili iz drugih razloga,potrebno je malo više napora da se stvari dovedu u red a vi se nađete ispod pokrivača za „opstanak vrste“. Dakle, s njim ili bez njega, veliko pitanje bez konkretnog odgovora, ne vodi nikuda, pa ni do seksa kao opuštajućeg rješenja.Problem je problem i ,za kraj, potrebno je vrijeme da sve zaliječi ili smo „mrtvi umorni od svega“.

 

 

 

 

 

Ubacite zabavu u planove.

A,da,može li goli seks da ispadne dobra zabava bez posljedica, pa makar i bez plana, a ne sruši vam, ipak, čitav prethodni život jer niste dobri ni sebi ni drugima zbog njega. Paradoksalno, ali samo dobra zabava je bez posljedica po vas i okolinu.

 

 

 

 

 

Neki signali da bi mogli da vas ostave.

Zaista, mogao bi da postoji „mali milion“ razloga zašto ste, i dalje, saglasni oboje da nemate seks, uh! je li i to odbijanje ili uzajamna varijanta zajedljivosti i potezanja problema za istresanje jedno na drugo; kao produžena inhibicija i razlog više da i dalje ostanete zajedno, a problem ne riješite nikad- samo u seksu? I,da, paradoksalno sve dok traje.

 

 

 

Laž vezu čuva.

Hm, istina boli uvo; kad neko „prizna“ najzad da će da se sprema pola sata a ne pet minuta još samo, to može da izazove opasnu nervozu ili naelektrisanu atmosferu u vazduhu. A od toga se nećete osjećate bolje ni vi ni ona druga strana. Hajde da poletimo malo brže, ali stvarno, ništa nam ne fali? Stvarno suvišne riječi zbog kojih samo gubite dragocjeno vrijeme i ne osjećate se bolje, jer i sami znate da su šuplje u ovo odsudno vrijeme koje „život znači“ a ne raspričanost do vrhunca.

 

 

 

Lažirati dok ne postane istina.

Kažu da i izvjesni doktori glume ono što nisu, sve dok ne postanu stvarno ono što jesu.Koji uzaludan gubitak dragocjene energije da bismo postigli prividno samopouzdanje, lažiranje stvarnosti ili ono što u stvari ne želimo pa nam se unaprijed „pali lampica“ kao izgovor za navodni nedostatak trenutnog samopouzdanja, ono je potrošna roba, zar ne ,i lako se haba.

 

 

 

Preboleti raskid uprkos tehnologiji.

Uh! zalutala sam, onako iskreno lutala sam okolo dok sam došla dovdje, do ovog članka, tako da više nemam vremena ni inspiracije, ne zbog nezainteresovanosti. Naprotiv, prevazišli ste me, časna riječ! Jel to pucate iz svih oružja ili mi se samo čini da „drhti(m)“?

 

 

 

 

Tiranka.

I šta predlažete? suzdržavanje kad vam se otkači dizna i ne reagujete na provokativne situacije kad ni on/ona ne poštuje dogovor, a vi se našli u nebranom grožđu jer, recimo, stojite na ciči zimi  a prijevoz nikako da stigne; kao po dogovoru, zaista , morate da odreagujete, ma gdje se vas dvoje zatekli.Brojanje do deset?u sebi ili naglas?

 

 

 

Rezerva.

„Voljeno, ispunjeno i srećno“ ,tako, u paketu ne postoji, kao ni „prava ljubav“.Samo još varijacije na istu temu i nadovezivanje jedno na drugo ili stvarnost.Pa, kud koji mili moji, ako niste za ovdje!

 

 

 

 

 

Male stvari za veliko prijateljstvo.

Sitna pažnja za „usputna“ prijateljstva koja dugo traju, a nikako da se ponovi ono staro što pamtimo s početka ovako povezanog dešavanja, jer koja je to zbrka.. Još bi ga trebalo klasifikovati po društvu kojem pripada i za šta nam, božemoj služi, kojoj vrsti zabave, jer za neki vid kontakta je, najblaže rečeno, laća i treba mu izaći u susret, tako „pažljivo“ i ljubazno, da nemam riječi.Samo još da snimim to za kolekciju upotrebljenih pa odloženih za trenutak zanimacija.Kao i vas samih.Čime se „besposleni i zaludni“ ljudi neće baviti, nego „odvajanjem komada“, jesmalosutra.

 

 

 

Ne izgubiti samopouzdanje zbog dece (2).

Pouzdana  mama, pa šta ćete više? I djeca isto tako, da ispunjavaju svoje radne i malo manje radne zadatke, a ne zaboravljaju ih svako malo bez podsjećanja sa tuđe strane.Odradite srećno sebe kao dug prema dragoj osobi, dječice draga, ma koliko vam to i počesto bilo teret i pomisliti, promisliti i zamisliti, pored onoga što vam je baaaaš srcu priraslo ili samo luda navika ispred svih i ponekad mimo svih obzira, čak i prema sebi.Šta ćete bez obaveza i u ljenosti sami, a bez da vas iko opominje na njih ili biste samo plakali u nemoći i razočarenju pred samim sobom, šta ste učinili ili ipak niste, propustili veeeliku šansu.Mali moji životni sladokusci!

 

 

 

 

Laže ili govori istinu?.

Loša ideja je žuriti sa bilo čim kad su u pitanju vaše reakcije na nešto što bi mogla biti i samo laž, a vi smatrate da je istina.Priliku možda tako i propustite i zadržite, u sumnji, nešto samo za sebe i u sebi proživite trenutak koji je mogao biti i samo vaša sreća, ali nije, jer ste zadržali svoju reakciju iz ko zna kakvog razloga ili ponukani signalom upozorenja da griješite ako iskočite, recimo ,iz svoje ljušture nezaštićeni i pokazani u pravom svjetlu; u svom punom sjaju zatamnjeni i samozatajni jer nije prilika nego ladolež šarena laža ono -laže da je moje srce.

 

 

 

Ne kriviti partnera za razočaranje.

I ja i moj dragi smo „isti“, ni jedno od nas ne želi da dođe onom drugom na noge, jer je mjesto zauzeto ili, jednostavno, ne želimo da se mjenjamo na račun onog drugog.Ali, postoji drugi put a i pronaćićemo druge puteve vremenom.Vjerujemo, uzajamno.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preboleti raskid uprkos tehnologiji.

Uh! zalutala sam, onako iskreno lutala sam okolo dok sam došla dovdje, do ovog članka, tako da više nemam vremena ni inspiracije, ne zbog nezainteresovanosti. Naprotiv, prevazišli ste me, časna riječ! Jel to pucate iz svih oružja ili mi se samo čini da „drhti(m)“?

 

 

 

 

Tiranka.

I šta predlažete? suzdržavanje kad vam se otkači dizna i ne reagujete na provokativne situacije kad ni on/ona ne poštuje dogovor, a vi se našli u nebranom grožđu jer, recimo, stojite na ciči zimi  a prijevoz nikako da stigne; kao po dogovoru, zaista , morate da odreagujete, ma gdje se vas dvoje zatekli.Brojanje do deset?u sebi ili naglas?

 

 

 

Rezerva.

„Voljeno, ispunjeno i srećno“ ,tako, u paketu ne postoji, kao ni „prava ljubav“.Samo još varijacije na istu temu i nadovezivanje jedno na drugo ili stvarnost.Pa, kud koji mili moji, ako niste za ovdje!

 

 

 

 

 

Male stvari za veliko prijateljstvo.

Sitna pažnja za „usputna“ prijateljstva koja dugo traju, a nikako da se ponovi ono staro što pamtimo s početka ovako povezanog dešavanja, jer koja je to zbrka.. Još bi ga trebalo klasifikovati po društvu kojem pripada i za šta nam, božemoj služi, kojoj vrsti zabave, jer za neki vid kontakta je, najblaže rečeno, laća i treba mu izaći u susret, tako „pažljivo“ i ljubazno, da nemam riječi.Samo još da snimim to za kolekciju upotrebljenih pa odloženih za trenutak zanimacija.Kao i vas samih.Čime se „besposleni i zaludni“ ljudi neće baviti, nego „odvajanjem komada“, jesmalosutra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laž vezu čuva.

Hm, istina boli uvo; kad neko „prizna“ najzad da će da se sprema pola sata a ne pet minuta još samo, to može da izazove opasnu nervozu ili naelektrisanu atmosferu u vazduhu. A od toga se nećete osjećate bolje ni vi ni ona druga strana. Hajde da poletimo malo brže, ali stvarno, ništa nam ne fali? Stvarno suvišne riječi zbog kojih samo gubite dragocjeno vrijeme i ne osjećate se bolje, jer i sami znate da su šuplje u ovo odsudno vrijeme koje „život znači“ a ne raspričanost do vrhunca.

 

 

 

Lažirati dok ne postane istina.

Kažu da i izvjesni doktori glume ono što nisu, sve dok ne postanu stvarno ono što jesu.Koji uzaludan gubitak dragocjene energije da bismo postigli prividno samopouzdanje, lažiranje stvarnosti ili ono što u stvari ne želimo pa nam se unaprijed „pali lampica“ kao izgovor za navodni nedostatak trenutnog samopouzdanja, ono je potrošna roba, zar ne ,i lako se haba.

 

 

 

Preboleti raskid uprkos tehnologiji.

Uh! zalutala sam, onako iskreno lutala sam okolo dok sam došla dovdje, do ovog članka, tako da više nemam vremena ni inspiracije, ne zbog nezainteresovanosti. Naprotiv, prevazišli ste me, časna riječ! Jel to pucate iz svih oružja ili mi se samo čini da „drhti(m)“?

 

 

 

 

Tiranka.

I šta predlažete? suzdržavanje kad vam se otkači dizna i ne reagujete na provokativne situacije kad ni on/ona ne poštuje dogovor, a vi se našli u nebranom grožđu jer, recimo, stojite na ciči zimi  a prijevoz nikako da stigne; kao po dogovoru, zaista , morate da odreagujete, ma gdje se vas dvoje zatekli.Brojanje do deset?u sebi ili naglas?

 

 

 

Rezerva.

„Voljeno, ispunjeno i srećno“ ,tako, u paketu ne postoji, kao ni „prava ljubav“.Samo još varijacije na istu temu i nadovezivanje jedno na drugo ili stvarnost.Pa, kud koji mili moji, ako niste za ovdje!

 

 

 

 

 

Male stvari za veliko prijateljstvo.

Sitna pažnja za „usputna“ prijateljstva koja dugo traju, a nikako da se ponovi ono staro što pamtimo s početka ovako povezanog dešavanja, jer koja je to zbrka.. Još bi ga trebalo klasifikovati po društvu kojem pripada i za šta nam, božemoj služi, kojoj vrsti zabave, jer za neki vid kontakta je, najblaže rečeno, laća i treba mu izaći u susret, tako „pažljivo“ i ljubazno, da nemam riječi.Samo još da snimim to za kolekciju upotrebljenih pa odloženih za trenutak zanimacija.Kao i vas samih.Čime se „besposleni i zaludni“ ljudi neće baviti, nego „odvajanjem komada“, jesmalosutra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vežbajte da kažete „ne“.

Sad sam ja ta druga strana, a moj sin ona prava koja bi trebalo da nauči da kaže ponekad i „ne“, da li.U njegovoj školi nije baš sjajno, prilično je kontrasno dijete, od situacije do predmeta kao na klackalici, a moj muž i ja se trudimo da ga svojim uticajem i riječima nekako ujednačimo i izjednačimo rezultate „da“ i Ne; jesmo li u pravu kad kažem da i nije bitno jesmo li, koliko je to njegov život, a on još mali i nezreo za konačne odluke u vezi sebe i svega što bi trebalo da ga se tiče  iako nije svjestan toga i pokatkad odbija, sem što daje na znanje, tj. pruža slab otpor slabim ocjenama naspram onim najboljim, Jer, jeste najbolji, u nečemu, ne u svemu.

 

 

Igrajte po pravilima privlačnosti.

Je li to ono kad sam ti rekla: nemoj da ideš sad! a ti nikad nisi ni došao, otišao ni prošao? Zajedno, i užitak? a ti na sasvim drugoj strani svijeta, nemoj poći sad, da nešto probam, ali nikad ništa neću znati o tome, ni šta da ti pričam kad sve znaš o onome o čemu ja nikad ništa neću saznati, osim da uživam.U tebi i sebi.Privlačno kao nevezana sila svud oko nas.Ne mogu da kažem, ali slutim ti miris cigare u ruci, dok žmurim i spavam budna, sasvim razbuđena.O čemu ja to, pa o tebi tebi.Ti spavaš, a nikad ne stigneš ni do kreveta, sa mnom…

 

 

 

„Zaboravili“ da jave da ne dolaze.

…Ili, desilo se jednom jednom tinejđeru da zaboravi da javi ocu da ima koncert i otac nije došao da ga gleda i sluša, iako to za njega predstavlja najveće zadovoljstvo, kada mu javi i ne zaboravi na to.Ili se postidio svog oca i nije želio da ga iko vidi na tom koncertu i zato ga je „sakrio“ ili se ,jednostavno, zanio ovaj put, ali to boli svaki put, mada ne mora da znači da je uobičajeno, mislim, svaki put se ne dešava i svi su tada srećni.

 

 

 

Deset minuta razgovora.

…Ili kritikujemo opštu situaciju i sve redom i u tome se uglavnom podudaramo , to nas zbližava, ali i oduzima puno, puno energije i vremena.I to je sve što nas još zbližava, kako ništa ne valja i sve treba mijenjati…

Različite priče.

Ne zanima me druga priča; važno mi je šta moje dijete kaže kad dođe iz škole „pune nasilja“.Gledam ga u oči i pažljivo slušam, a onda izvlačim iz te i takve sredine, ako je to ikako moguće bez nemogućeg staklenog zvona.

 

 

 

Horor filmovi – za bolji seksualni život.

E pa, za početak, ako vam je seks sa partnerom toliko neprivlačan i pri samoj pomisli na njega, ne pomaže ni izrežirani strah, stvarni problem ili nešto za skretanje misli i odvlačenje pažnje, bio to i horor za odvlačenje u tor.Ako je sve samo goli seks, a ne produžnje vrste, kad ste u izvjesnim godinama ili iz drugih razloga,potrebno je malo više napora da se stvari dovedu u red a vi se nađete ispod pokrivača za „opstanak vrste“. Dakle, s njim ili bez njega, veliko pitanje bez konkretnog odgovora, ne vodi nikuda, pa ni do seksa kao opuštajućeg rješenja.Problem je problem i ,za kraj, potrebno je vrijeme da sve zaliječi ili smo „mrtvi umorni od svega“.

 

 

 

 

 

Ubacite zabavu u planove.

A,da,može li goli seks da ispadne dobra zabava bez posljedica, pa makar i bez plana, a ne sruši vam, ipak, čitav prethodni život jer niste dobri ni sebi ni drugima zbog njega. Paradoksalno, ali samo dobra zabava je bez posljedica po vas i okolinu.

 

 

 

 

 

Neki signali da bi mogli da vas ostave.

Zaista, mogao bi da postoji „mali milion“ razloga zašto ste, i dalje, saglasni oboje da nemate seks, uh! je li i to odbijanje ili uzajamna varijanta zajedljivosti i potezanja problema za istresanje jedno na drugo; kao produžena inhibicija i razlog više da i dalje ostanete zajedno, a problem ne riješite nikad- samo u seksu? I,da, paradoksalno sve dok traje.

 

 

 

Laž vezu čuva.

Hm, istina boli uvo; kad neko „prizna“ najzad da će da se sprema pola sata a ne pet minuta još samo, to može da izazove opasnu nervozu ili naelektrisanu atmosferu u vazduhu. A od toga se nećete osjećate bolje ni vi ni ona druga strana. Hajde da poletimo malo brže, ali stvarno, ništa nam ne fali? Stvarno suvišne riječi zbog kojih samo gubite dragocjeno vrijeme i ne osjećate se bolje, jer i sami znate da su šuplje u ovo odsudno vrijeme koje „život znači“ a ne raspričanost do vrhunca.

 

 

 

Lažirati dok ne postane istina.

Kažu da i izvjesni doktori glume ono što nisu, sve dok ne postanu stvarno ono što jesu.Koji uzaludan gubitak dragocjene energije da bismo postigli prividno samopouzdanje, lažiranje stvarnosti ili ono što u stvari ne želimo pa nam se unaprijed „pali lampica“ kao izgovor za navodni nedostatak trenutnog samopouzdanja, ono je potrošna roba, zar ne ,i lako se haba.

 

 

 

Preboleti raskid uprkos tehnologiji.

Uh! zalutala sam, onako iskreno lutala sam okolo dok sam došla dovdje, do ovog članka, tako da više nemam vremena ni inspiracije, ne zbog nezainteresovanosti. Naprotiv, prevazišli ste me, časna riječ! Jel to pucate iz svih oružja ili mi se samo čini da „drhti(m)“?

 

 

 

 

Tiranka.

I šta predlažete? suzdržavanje kad vam se otkači dizna i ne reagujete na provokativne situacije kad ni on/ona ne poštuje dogovor, a vi se našli u nebranom grožđu jer, recimo, stojite na ciči zimi  a prijevoz nikako da stigne; kao po dogovoru, zaista , morate da odreagujete, ma gdje se vas dvoje zatekli.Brojanje do deset?u sebi ili naglas?

 

 

 

Rezerva.

„Voljeno, ispunjeno i srećno“ ,tako, u paketu ne postoji, kao ni „prava ljubav“.Samo još varijacije na istu temu i nadovezivanje jedno na drugo ili stvarnost.Pa, kud koji mili moji, ako niste za ovdje!

 

 

 

 

 

Male stvari za veliko prijateljstvo.

Sitna pažnja za „usputna“ prijateljstva koja dugo traju, a nikako da se ponovi ono staro što pamtimo s početka ovako povezanog dešavanja, jer koja je to zbrka.. Još bi ga trebalo klasifikovati po društvu kojem pripada i za šta nam, božemoj služi, kojoj vrsti zabave, jer za neki vid kontakta je, najblaže rečeno, laća i treba mu izaći u susret, tako „pažljivo“ i ljubazno, da nemam riječi.Samo još da snimim to za kolekciju upotrebljenih pa odloženih za trenutak zanimacija.Kao i vas samih.Čime se „besposleni i zaludni“ ljudi neće baviti, nego „odvajanjem komada“, jesmalosutra.

 

 

 

Ne izgubiti samopouzdanje zbog dece (2).

Pouzdana  mama, pa šta ćete više? I djeca isto tako, da ispunjavaju svoje radne i malo manje radne zadatke, a ne zaboravljaju ih svako malo bez podsjećanja sa tuđe strane.Odradite srećno sebe kao dug prema dragoj osobi, dječice draga, ma koliko vam to i počesto bilo teret i pomisliti, promisliti i zamisliti, pored onoga što vam je baaaaš srcu priraslo ili samo luda navika ispred svih i ponekad mimo svih obzira, čak i prema sebi.Šta ćete bez obaveza i u ljenosti sami, a bez da vas iko opominje na njih ili biste samo plakali u nemoći i razočarenju pred samim sobom, šta ste učinili ili ipak niste, propustili veeeliku šansu.Mali moji životni sladokusci!

 

 

 

 

Laže ili govori istinu?.

Loša ideja je žuriti sa bilo čim kad su u pitanju vaše reakcije na nešto što bi mogla biti i samo laž, a vi smatrate da je istina.Priliku možda tako i propustite i zadržite, u sumnji, nešto samo za sebe i u sebi proživite trenutak koji je mogao biti i samo vaša sreća, ali nije, jer ste zadržali svoju reakciju iz ko zna kakvog razloga ili ponukani signalom upozorenja da griješite ako iskočite, recimo ,iz svoje ljušture nezaštićeni i pokazani u pravom svjetlu; u svom punom sjaju zatamnjeni i samozatajni jer nije prilika nego ladolež šarena laža ono -laže da je moje srce.

 

 

 

Ne kriviti partnera za razočaranje.

I ja i moj dragi smo „isti“, ni jedno od nas ne želi da dođe onom drugom na noge, jer je mjesto zauzeto ili, jednostavno, ne želimo da se mjenjamo na račun onog drugog.Ali, postoji drugi put a i pronaćićemo druge puteve vremenom.Vjerujemo, uzajamno.

 

 

 

 

Vežbajte da kažete „ne“.

Sad sam ja ta druga strana, a moj sin ona prava koja bi trebalo da nauči da kaže ponekad i „ne“, da li.U njegovoj školi nije baš sjajno, prilično je kontrasno dijete, od situacije do predmeta kao na klackalici, a moj muž i ja se trudimo da ga svojim uticajem i riječima nekako ujednačimo i izjednačimo rezultate „da“ i Ne; jesmo li u pravu kad kažem da i nije bitno jesmo li, koliko je to njegov život, a on još mali i nezreo za konačne odluke u vezi sebe i svega što bi trebalo da ga se tiče  iako nije svjestan toga i pokatkad odbija, sem što daje na znanje, tj. pruža slab otpor slabim ocjenama naspram onim najboljim, Jer, jeste najbolji, u nečemu, ne u svemu.

 

 

 

 

Igrajte po pravilima privlačnosti.

Je li to ono kad sam ti rekla: nemoj da ideš sad! a ti nikad nisi ni došao, otišao ni prošao? Zajedno, i užitak? a ti na sasvim drugoj strani svijeta, nemoj poći sad, da nešto probam, ali nikad ništa neću znati o tome, ni šta da ti pričam kad sve znaš o onome o čemu ja nikad ništa neću saznati, osim da uživam.U tebi i sebi.Privlačno kao nevezana sila svud oko nas.Ne mogu da kažem, ali slutim ti miris cigare u ruci, dok žmurim i spavam budna, sasvim razbuđena.O čemu ja to, pa o tebi tebi.Ti spavaš, a nikad ne stigneš ni do kreveta, sa mnom…

 

 

 

„Zaboravili“ da jave da ne dolaze.

…Ili, desilo se jednom jednom tinejđeru da zaboravi da javi ocu da ima koncert i otac nije došao da ga gleda i sluša, iako to za njega predstavlja najveće zadovoljstvo, kada mu javi i ne zaboravi na to.Ili se postidio svog oca i nije želio da ga iko vidi na tom koncertu i zato ga je „sakrio“ ili se ,jednostavno, zanio ovaj put, ali to boli svaki put, mada ne mora da znači da je u

 

 

 

Varate svakog, ne samo jednu osobu.

Postoji i drugi način, naravno, kad svi znaju samo se pretvaraju ili stvarno znaju; onda je u pitanju samo ko je „prevareni“ partner, a ko onaj ko naoko dobija nešto u cijelom zamešateljstvu, ili se bar tako osjeća, kao lovac i dobitnik plijena koji se ne dijeli na ravne časti, jer svi ne mogu biti podjednako zadovoljeni niti svijetu možeš ugoditi u ovom prijelaznom periodu.A kako će se situacija na rubu razriješiti ,zavisi od mnogo čega, nekad i sama od sebe i bez dalje patnje u neizvijesnosti, a nekad je baš to cilj: sve podmiriti i otići svako svojim putem, pa i djeca odrastu u „zdravoj“ sredini i nisu ničijih ruku djelo u smislu „žrtvovanja“, jer je moguće neke stvari objasniti i privoleti  na svoju stranu ;bez tuđih zazubica ili lične griže savjesti.A šta smo uradili, šta nismo, bog sveti zna i secira nas kriomice.

 

 

 

 

Muški izgovori.

Tačno, nije stvar u poricanju, nego u laži.Ali, isto tako ne možete priznati nešto što nije, da je ne volite i nemate povjerenja u nju  toliko da biste joj sve pružili kao na pladnju, nešto mora i sama da se potrudi da sazna i sledstveno tome-dobije.A kad otkrije, čuvajte se sopstvenih očekivanja i poučnih razočaranja, a ne tuđih.Što se tiče izgovora, oni su ili monodrama ili igra živaca.

END HEADLINE

BEGIN STORY BODY

Advertisements

О natasa1

Pa, naravno kad muljaju dvadeset i kusur godina, taj par "medenjaka". A Vi? Jedva čekam to u junu! Malo sam se zamorila od prijave- čujemo se uskoro, nadam se , i sa komentarima.Pusa!!! Natasa1
Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s