Iz Dnevnika 2010. (4)

Prava stvar za žene
Koliko sam čula, tamo se ne izlaže sopstvena privatnost, već se opet nešto glumata, sve po željama publike.
(Nataša Gajić, Brčko – 26.08.2007. 08:33)

Premorena brigom o deci
Dobra organizacija i sve je OK. I još da je to svima prihvatljivo. Dijete bi trebalo da je pred očima svojih roditelja u svakom trenutku, što je nemoguće, a onda je tu onaj crvić što kopka u glavi i čini da oči niknu i na leđima, i sve je pod kontrolom. Oglasi se mali šestak, ti nisi moj šef, „djevojke“ ne mogu biti šefovi, samo dječaci i tata (koji je naravno tu da uvijek popušta i razblažuje situaciju), i još, hoću li ja raditi samo ono što mi ti kažeš?! I poklopi uši kao znak da je suvišan razgovor završen. I on po dogovoru ne tjera samo po svom, divno.
(Nataša Gajić, Brčko, BiH – 02.05.2007. 07:55)

Suze zbog besa

Suze su znak nemoći i spona sa djetinjstvom u kome su drugi za nas činili dosta, a mi za njih ništa.
(Nataša Gajić, Brčko, BiH – 24.04.2007. 10:33)
Bravo Nataša!
(Jelena Knez, Beograd – 25.04.2007. 12:48)

Beba nije samo ženina briga
Ipak mislim da o ovako ozbiljnoj stvari ne vrijedi raspravljati niti se dogovarati. Sve je u spontanom rješavanju situacije, u hodu, što bi se reklo, jer dok dogovori stupe na snagu, dijete bi moglo da odraste u međuvremenu i samo…
(Nataša Gajić, Brčko – 26.08.2007. 08:27)

Kako izgubiti devojku po kratkom postupku
Interesantno, nekoliko puta u tekstu ste ponovili: da ženu tretira kao ženu. I, to je to. Ostatak teksta je suvišan.
(Nataša Gajić, Brčko – 19.08.2007. 08:25)

Kad on pokaže da je ranjiv
Da, desi se, kad u najintimnijim trenucima čovjek izgubi pomalo kontrolu nad sobom i svojim osjećanjima, slika o sebi pomalo se izgubi u maglinama i od navale emocija dotični pokaže i nešto novo o sebi. Iznenađujuće, postane dječko pomalo nedorastao situaciji koja ga je kao nenadano snašla i ne odreaguje na pravi, zaštićeni način, bez nepogrešive maske iza koje se skriva. Ali to obično kratko traje, kao trenutno iskliznuće, možda pomalo otkačenost, a prepuštanje svakako ko zna kojoj sili spopadanja, možda čak nečijoj dominaciji. Prije nego što se začas povrati i postane opet svoj na svome, siguran u sebe i bez potrebe za tetošenjem koje ga, eto isto pali, kao i grubost nečija. Pomalo ženski, ali ništa opasno.I to se traži. Kao kod Roberta Retforda iz onih mlađih dana.
(Nataša Gajić, Brčko – 22.02.2008. 06:46)

Šalje puno mejlova i poruka, ali ne zove
Mislim da je u pitanju obično preganjanje i s jedne i s druge strane, kao kad nekome brojite zalogaje gledajući šta radi ili čekajući ko će prvi da povuče nogu. To znači držanje odstupnice ili distance. Šta će se dalje desiti, sve je gotovo onako kako se samo poželjeti može. Krajnje intimno telefoniranje ili obavještenje. Pitanje je samo šta želite.
(Nataša Gajić, Brčko – 05.12.2007. 10:22)

Neki načini da ga oborite s nogu
Nagrade i neočekivani pokloni pridobijaju nečiju naklonost i „vežu“ osobu za nas, naprosto postaje „ovisnik“ o nama i traži još. Čisto potkupljivanje, računica i kupovina za malo pažnje. A da ne govorimo o sigurnosti novog produžetka u vezi.
(Nataša Gajić, Brčko – 06.02.2008. 08:59)

Tajna seksualne kompatibilnosti
Ovo je baš svjetsko pitanje. Taman se sretnete, pronađete, vežete, jer shvatite da ste jedno za drugo, najzad izrodite djecu i, na kraju, ipak kao nešto zaškripi. Vi biste da se malo odmorite, odvojite, napunite baterije na nekom drugom mjestu. Ukratko, vi biste malo da se rastajete i dijelite, poslije svega. Uz to, možda, neko od vas dvoje, ili oboje, ima nekog drugog u rezervi, koga čuva kriomice kao kakvo neiskorišćeno do kraja blago, koje čeka samo da se aktivira, pa opet u krug. Dovoljno je, ako ništa, samo pomisliti: jedan život, a toliko mogućnosti oko nas šetaju na dvije noge i, moguće je, sasvim nam odgovaraju. Kako propustiti novu priliku? Kako ostati dosljedan sebi i svom prvobitnom izboru kojem ništa ne fali, možda samo sitnica. Iskušenje je uvijek tu, a i prava stvar za slobodnjake, na nama je izbor. Ali, ima nas i zauzetih, ali ko zna…
(Nataša Gajić, Brčko – 08.03.2008. 09:36)
Super si!
(Jelena N, Kragujevac – 09.03.2008. 02:20)
Ništa bez fizičkog kontakta
Pa odnekud morate da počnete, što ne znači da ćete negdje i stići, ili bar možda ne tamo gdje ste krenuli, možda na neko drugo mjesto. Ali stvar je u tome da na nečemu radite, da ste uporni, ne dosadni, i bar se niste „zaparložili“. Nešto sam saznala iz vašeg teksta, kao i uvijek, možda ne ono što ste pokušali, htjeli ili nastojali njim da kažete, ali ipak, hvala vam. Negdje sam stigla, bar u svojoj glavi i uz pomoć nezaobilaznih asocijacija, dobila ideju koju i ne moram odmah, ili bilo kad, da iskoristim.
(Nataša Gajić, Brčko – 09.11.2007. 07:23)

On priča manje nego pre
Pa normalno je kad je veza na izdisaju i nema više šta da se kaže jedno drugom. A moguće je i da je samo umoran i isključio se iz vaše sfere uticaja i upliva u svoj svijet. Ali to je već opet u sferi nagađanja i naše volje da se upuštamo u teškoću emotivnog zapleta.
(Nataša Gajić, Brčko – 20.02.2008. 06:55)

Različito viđenje materijalnog
A šta ako neko u vezi ne radi i ne privređuje, a ima posve drugačije viđenje sticanja i dalje manipulacije materijalnim dobrima? Novac. Neka je tu, a oko ostalog ćemo se već dogovoriti ili bar složiti.
(Nataša Gajić, Brčko – 19.02.2008. 07:31)

Pet žena koje ona ne podnosi
Ako ima nečeg, onda ima, a ako ne, onda nema, i ne pomaže tu nikakvo naknadno provjeravanje sa jedne i uvjeravanje sa druge strane, a nabrojane pozicije su baš dobre prilike, ako ste zainteresovani. Mađutim, „vaša mama“ je tu negdje ipak malo zalutala, ili se varam.
(Nataša Gajić, Brčko – 02.02.2008. 05:59)

Bez prevelikog pritiska na decu
Zabavna škola, ha, i ja bih u takvu, sad pod stare dane, kad bi je bilo. Samo bez stvarnih obaveza, molim… Smiješno. Valjda se čitavog života samo i učimo odgovornosti i staloženom prihvatanju obaveza, bez zamagljivanja stvari. I to je to…
(Nataša Gajić, Brčko – 17.01.2008. 10:22)

Prijateljima se ne gleda kako se mazite s momkom

Nisam pročitala vaš tekst, ali ću u toku dana, sigurno, čim stignem. Ali mogu da prokomentarišem, da, kad sukobi, razračunavanja, prijetnje kao i pripreme za isto mogu da budu javno „dobro“, zašto ne bismo tolerisali i suprotnu situaciju, dakle javno ispoljavanje nježnosti, ma u kom obliku ili prema kome. Tolerisali ili se uklonili sa dotičnog mjesta bez trzavica, što možemo i u prvom opisanom slučaju gdje dominira sukob. Ništa ne bismo izgubili.
(Nataša Gajić, Brčko – 07.12.2007. 10:11)

Zašto ste „zaglavljeni“? (1)
Sve obično polazi od muškarca, pa se obično s njim i dovršava, tako je zapisano. Inače, tekstovi su vam obojeni optimizmom, zato ih rado i iščitavam, a ponekad nešto i prokomentarišem, kad mi se da ili mi dođe. Svako dobro i nek je sa srećom, u svakom pogledu!
(Nataša Gajić, Brčko – 23.08.2007. 15:23)

Naučiti dete da ne laže (2)
Moje dijete „ne laže“. Ono samo pomalo izmišlja, mašta , pomalo prikriva istinu, slučajno ili namjerno, ali ako je odmalena naviklo da vam „sve kaže“, a ne da „muti i ćuti“, da je otvoreno i prijemčivo za novo, sve je pod kontrolom, a vi ste u toku. Ili bar imate takav utisak, a i vaše dijete je ipak čovjek u malom, pa su mu takve i laži.
(Nataša Gajić, Brčko – 30.01.2008. 07:13)

Moderna i nezavisna – i u vašem zagrljaju
Ovdje stvarno nema šta da se oduzme ili doda. Tekst je napisan baš namjenski, za nastupajući ženski praznik, a na svima nama je da ga ispoštujemo i u stvarnom životu. Toliko smo potrebni jedni drugima, a malo se srećemo, da čovjeku i ženi dođe da „vrište“. Valjda ne u pustari.
(Nataša Gajić, Brčko – 07.03.2008. 10:34)

Ona, ona i samo ona!

Šala mala, a ova ništa ne razumije, je li.
(Nataša Gajić, Brčko – 24.02.2008. 20:55)

Bračne iluzije
Ljudi se mogu mijenjati, ali iluzorno je čekati ili čak nastojati da se drugom to dogodi i ništa više. Još ako druga strana to osjeti, budi se inat iz ko zna kojih razloga. „Zašto baš ja?“ A djeca, naravno da su teret, uvijek, jer su vezana za nas, jer su naša, nad njima neprestano, uz partnera i sebe, strepimo, i ne možemo se više predomisliti. Ona, jednom rođena, pa odgojena, postoje odsad pa nadalje i to se, hvala bogu, ne može promijeniti nekakvom naknadnom odlukom. A i zašto?!
(Nataša Gajić, Brčko – 05.12.2007. 19:25)

Da li je to što osećate ljubav? (1)
Pa, to je zbilja nesebično. A dilema ima još mali milion.Da li vas voli ako ga se poslije uopšte i ne sjetite, ili vi njega, i nije da se nije desilo baš ništa, jer bio je prvi? Ili, da li vas voli ako je bio prisutan kad su se drugari malo poigrali sa vama dok ste spavali u hotelskoj sobi i nije vas probudio, pa se ni toga, naravno, ne sjećate, čak ni ne znate pravo? Desilo se kasnije još, a on uvijek tu negdje kao vaša nijema sjenka? I da li vas voli, ako je dijete njegovo na volšeban način, jer „nikad niste bili skupa“, a u braku ste sa drugim čovjekom, jer njega niste mogli dočekati i mislite da je to u redu, u stvari mislili ste dok vam nije rekao sve i tako vas „probudio“ malo ranije? A na stranu, da li vas voli kad je neprestano prisutan na čudan i jedinstven način, sve zna i u svemu kao da učestvuje, prati vas sa distance koja to i nije, kao razgovorljiva sjenka, nevidljivi kućni prijatelj, ako ga znate, nikako čudo? Voli li vas ako „glumi“ na vaše rijetke telefonske pozive i vi isto tako? Ne dovoljno, zbilja ne, ali ima tu još toga. Nije oženjen i živi s mamom, još uvijek! Znam, znam, još!
(Nataša Gajić, Brčko – 10.03.2008. 15:29)
Kad priča nešto, pola zaboravim ili uopšte ne čujem, pamtim samo fragmente. Slično se podrazumijeva i kad se „dešava“ preda mnom kao da i nije on, a jeste, a onda na to kao „zaboravim“. Ostaje ono u mislima, što „radimo“ ili nam se opet dešava. Čista stvarnost, ali druge, nove dimenzije. Možda sam suviše romantična, možda mnogo toga uobrazila, ali jako dugo se „znamo“ i znamo sa ove distance bez granica, svaku mi misao pročita i prije nego što je izgovorim, svaki put se plašim da ga pozovem kao da je potpuni stranac, nov, neotkriven i zauvijek nedostupan. Zna i ono što ne mogu ni da zamislim, zadovoljstvo, i ja ga obožavam, a ne „samo“ volim. Par smo, ali razdvojeni u istom. Voljela bih da i on o meni nešto ovako napiše, jer i to zna i to vrlo dobro. Jedino pismo od njega sam uništila, jer se nije dopalo mužu, jer za njega on uopšte nije zainteresovan i gnjavim ga, ah, i ljude oko njega. Dođe mi da iskočim iz kože!
(Nataša Gajić, Brčko – 11.03.2008. 09:01)

Vezivanje ih plaši
Nema ništa gore nego biti sam. Toliko je razloga koji nas onako elegantno gurnu u naručje druge nama drage osobe da se ne stignemo ni osvijestiti, a kamoli uplašiti, i to vezivanja. Ne bi se moglo reći ni da smo strpljive posebno kad časovnik otkucava, vrijeme uopšte prolazi, a toliko je sitnica i krupnica koje moramo još obaviti zajedno i baš sa uživanjem. Tako sam razmišljala prije nego što sam se udala i još uvijek ne znam da li sam pogodila pravu mjeru. U vezi sa onim da li se i koliko sviđate nekome, voli li vas uopšte i da li bi se vezao za vas: ako se ne izjašnjava, nego samo radi na tome, desi se.
(Nataša Gajić, Brčko – 09.03.2008. 10:06)

Zadovoljne žene su privlačne žene
Slatko viđenje slabijeg pola, ali gdje toga ima u neograničenim količinama ili neprestano. To su samo stvarni isječci iz nagomilane nestvarne stvarnosti, bljeskovi koji, nažalost, kratko traju, čak i kod iste osobe. Svi imamo kombinacuju svijetlih i tamnih trenutaka, pa koliko traje, traje. I to je ljudski. Veći je „gvint“ podstaći drugoga na nešto, nego samo šepurenje u svojoj prirodi i ne iskoristiti poslije to.
(Nataša Gajić, Brčko – 08.12.2007. 11:37)

Raznovrsna iskušenja
Čini vam se. Baš kad ste mislili da vam je osoba do koje vam je stalo iskliznula između prstiju u odsutnom momentu, ona se „prikačila“ kad ste se najmanje nadali ili od svega odustali, možda se najednom i ohladili. Nije to pijesak ili jednostavno konac da isklizne kad se zateknete nespremni. Kao što rekoh „sve teče i sve se mijenja“ pa i veza u kojoj ste ili ste iz nje najzad isplivali na površinu i možda se ne gušite više. Dakle, samo naprijed. I ne gledati sebi stalno iza leđa šta se dešava, tj. u prošlost. Bude i prođe, ali uvijek nešto ostane, ono ispred. Iskušenje ili ne, pitanje je sad.
(Nataša Gajić, Brčko – 19.02.2008. 07:05)

Kad zaboravljate imena
Vrhunac je nepristojnosti kada pismo počinjete sa „Ćao“ ignorišući ime, a potpišete se svojim punim imenom i prezimenom, i još pitate za porodicu opet zaobilazeći imena! Ili naslovite pismo sa „Poštovani“ ili imenom npr. popularne radio emisije, bez imena autora na koga se pismo odnosi i jednostavno istaknete na kraju svoje cijenjeno ime. Očekujete da vas neko cijeni, jer sami sebe ističete, jer ste, zaboga, za to plaćeni i javljate se sa službenog nivoa?! Ne vi, nego ima primjera, ali i finih izuzetaka! S poštovanjem!
(Nataša Gajić, Brčko – 05.12.2007. 09:58)

Nesvesni flert (2)
Koliko sam se slatko u sebi nasmijala čitajući ovaj simpatični i šarmantni tekst o „uličnom flertovanju“ sa nedovoljno poznatim individuama, ne znam ni sama. A koliko je to zdravo…
(Nataša Gajić, Brčko – 02.02.2008. 05:48)

Tvrdoglavost glavu čuva

Zašto samo sagovornik, samo riječi, često prazne riječi rijetko pomažu i pokreću novi stil razmišljanja. Prije lični primjer, nečiji postupak, stil ponašanja, nečija fleksibilnost u različitim situacijama, nečiji možda isto tako nepokolebljivi stav nas očara i natjera da ga prihvatimo objeručke. Samo ne tvrdoglavost, uporno i na svoju štetu, ne isključivost: to, to i ništa drugo. Pa onda predrasude, ono što nas ostavlja da unaprijed presuđujemo o stvarima o kojima često tako malo znamo, a mislimo da znamo dovoljno te ih se čvrsto pridržavamo, gotovo zaparloženi u pogrešnom izboru. Toliko je toga što nas koči kao obična tvrda glava, nešto što je možda iz jednom neke uspjele upornosti i srećnog ishoda pretvorilo se u jedino prihvatljiv u nekoj možda ne baš sličnoj situaciji, kad idemo glavom kroz zid pa kud puklo, puklo, bez obzira na posljedice i stvarne razloge. Pridržavamo se svoga po svaku cijenu.
(Nataša Gajić, Brčko – 07.03.2008. 10:23)

Stariji izgled zbog šminke

Koja procedura, a bespotrebna! Prvo se „prikažeš“, a poslije moraš sve to da poskidaš sa sebe ili samo od sebe „popada“, ako je šminka nekvalitetna. Prvo ste pod zaštitom noći, a onda odjednom banete na dnevno svjetlo i bez ičeg na licu. A zna se kako šminka ispija lice i ostavlja ga nekako isprano, crte više nisu naglašene već ubrisane i djelujete bljeđe nego što jeste, tj. kad u dužem periodu ne koristite to „pojačalo“, naročito oči i usne. A s njim možete da fasujete i bleferitis i ko zna šta, ukoliko niste u mogućnosti da se baš doslijedno pridržavate pravila da šminku treba skidati prije spavanja. A 24 godine?! Pa mladost je lijepa i sama po sebi, bez pomagala i ratničkih boja, pa makar i samo u naznakama. Pouzdano.
(Nataša Gajić, Brčko – 09.02.2008. 07:35)

Intimni s devojkom koja im se ne sviđa
Mislite fizički se ne dopada ili kao osoba? To su dvije stvari koje se obično međusobno ne isključuju, ali često se dešava i suprotno. Mislim, desi se da i ne idu u paketu, jedno štima, drugo ne. Recimo, neko vam se fizički ne dopada, ali kao osoba je privlačna i sasvim kul, zanimljiva i ne gura od sebe. Onda su pomoćne radnje sasvim suvišne da poboljšaju sliku. A ako vam se kao osoba nimalo ne dopada, a fizički vas privlaći, onda je sasvim ok i na vama je da odlučite da li sad ili kad malo „poboljšate sliku“. U svakom slučaju, jedno vam ne gine: ili propuštena prilika ili „totalno“ razočaranje. Kako rekoh, birate, ali ne baš toliko… Što kaže slučaj: volite se ljudi, a poslije dolazi sve ostalo i po zasluzi.
(Nataša Gajić, Brčko – 09.02.2008. 08:01)

Oslobodite se starih navika
Barijere na putu u bolje sutra nikad nam nisu bile strane. Trebalo bi skupiti samo dovoljno motiva, hrabrosti i srca i preskočiti ih bez zazora i suvišnih kolebanja. A kome je lako zaboraviti i prepustiti „emotivni kovčeg“ prošlosti i krenuti dalje, čak i ispočetka kao da ničeg nije ni bilo, pocijepati stare krpice, skinuti staru, izanđalu patinu sa svog lika i prepustiti se da tečemo kao voda, u njenom pravcu, a ne protiv svih plima i tokova, ne protiv svih struja, ali i njoj uprkos. I zašto razmišljati stalno i samo o onome što nas muči ili nam nije po volji. Treba odmoriti mozak i krenuti dalje, u nekom novom pravcu, a ostati isti i dosljedan sebi i drugima koji nas vole i žele uz sebe, čak i sa starim navikama, ponekom nedosljednošću, lošim procjenama ili pak izabranim pogrešnim trenutkom. I šta sa praštanjem, obično je to ono što ostavlja utisak nedovršenog posla i ispunjenosti negativnim emocijama, kada bi sve da srušimo, pocijepamo i bacimo, ostanemo bez ičega čemu bi se radovali kao nečemu što je vrijedilo samo u sjećanjima i dozlogrdilo kao već prevaziđen stil ophođenja preme samom sebi. A tu su i stare navike, stare ljubavi, „nove potiskuju stare“ kažu stari ljudi. „Vratite mi moje krpice“, zavapili bi, ali samo ponekad u očajanju, samo oni koji nisu raščistili sami sa sobom, osvrtanjima i pokajanjima. Zašto mučiti sebe stalno iznova, pored toliko novih senzacija što nas okružuju ili tek čekaju na nas. Ne ustežem se reći u pola rečenice „Predomislila sam se i ne pristajem, hoću nešto posve novo“. Ni malo patetike nije na odmet, nasmijem se sebi i pročitam nešto takvo ili zadržim se s takvim jednim čovjekom, na čašici razgovora i kao prepuna novih saznanja ili opštih mjesta. Same pohvale vama.
(Nataša Gajić, Brčko – 20.02.2008. 06:36)

Neke životne odluke
Nikad se ne zna, pogotovo planovi i odluke doneseni navrat-nanos i „zabetonirani“ do kraja kao okvir unutar kojeg se samo nijanse mijenjaju. Drugačije nije ni moguće, jer zacrtana je jadna vizija, kocka pala, presječeno preko koljena, a doneseno linijom manjeg otpora strijemi svom završetku ma kog se ticalo, i baš zbog tih kojih se tiče, jer mnogo je uloga palo, a mi se ne kockamo. I već na početku smo pristali na kompromise. Isuviše za jedan život koji prolazi kao voz kroz sve druge praveći se da ih i ne okrzne ili pretvarajući se u ko zna šta od početka do kraja puta. Kako se kaže „Neko mora da plati ceh“.
(Nataša Gajić, Brčko – 24.02.2008. 20:45)

Drugarici se sviđa vaš bivši
Zakasnjela reakcija, ili šta ako se ponovo predomisli kad se već jednom predomislila, a ovo dvoje se već dobro zbližili i baš im lijepo ide. Još i odavanje tajni iz prethodne, a već mrtve veze. Pobogu, njen problem. Bolje da pusti goluba iz ruke i ne brlja još više po tuđoj vezi. Aktivirana sujeta može da odradi svoje.
(Nataša Gajić, Brčko – 06.02.2008. 09:15)

Kad ona ćuti
Kad ona ćuti, smijeh progovara iz očiju i sa usana.
(Nataša Gajić, Brčko – 25.02.2008. 09:32)

Zovu vas u vreme večere
Tačno. Kome je stalo, on će da vas nazove i poslije vašeg uzaludnog poziva koji nije urodio plodom. On to zna i kad se ne javi.
(Nataša Gajić, Brčko – 25.02.2008. 07:01)

Ne otkrivati previše u internet-profilu (1)

Drugim riječima, budite oprezni i otvoreni za sve i nova poznanstva, kao i spremni na sve i svašta. Nemojte se poslije ničemu čuditi kad ste već tako „slobodni“.
(Nataša Gajić, Brčko – 22.02.2008. 06:52)

Poimanje seksa
Smuvati nekoga i ubijediti ga u šta. Držim do toga da je bitno ko je kome „pogodio“ misli. Znaš sve o meni, a ja? Sve u granicama nagađanja, kad si ti u pitanju. Daj da malo zavirim i želje bi se „ohladile“. Ko zna, možda se još i više zagrijem za tebe. Tako ste tajanstveni i daleki, gospodine „nedodirljivi“. Da vidim kako sve to funkcioniše i nije mala stvar. Gdje bi tome bio kraj. Ali, malo distance nije na odmet. Možda tu više ničeg i nema, samo obične ambicije izbijaju na vidjelo. Samo da me fraze ne utope..Ništa to ne vrijedi i izlišno je ukoliko se – ne voli. Otud zastoji u vezama, kao i prekidi.
(Nataša Gajić, Brčko – 25.01.2008. 18:51)

Period za saradnju
Svako traži svoje parče neba, što ne znači i da će da ga nađe. Stvar je u tome da ga traži, neko radeći konkretno nešto, neko čak ni to, možda samo čitajući knjige tražeći se, a nikada se u stvarnosti ne nađe u njima, nego samo u mislima. Čak na isti način „popriča“ sa njima i nađe neke istine za sebe. Ali to se rijetko dešava, mislim da se stavovi „usaglase“ sa izmišljenim likovima koji glume život. Ali neko nešto radi, u stvari ništa ne radi, jer to je ništa spram onog što ga čeka poslije, kad pogleda i zakorači izvan korica. I to je onda ta vaša priča kako raditi i sarađivati na zemlji, a ne u oblacima, u afektu ili bez nadahnuća.
(Nataša Gajić, Brčko – 24.02.2008. 20:26)
Ne otkrivati previše u internet-profilu (2)
To što „kuca“, mora da je ludak iz priče strave i užasa, a vi sami u kući. Ma ko će vam se prikačiti ako vi to sami ne želite?!
(Nataša Gajić, Brčko – 24.02.2008. 20:49)

Zgrabite šansu
Ne vrijedi razmišljati puno i dugo planirati. To je stvar sistema. Ako ste se dogovorili i sve štima, vi ćete zvati i u ponoć, i poslije dvadeset godina, i nećete pogriješiti i propustiti šansu, jer to vas je naprosto zgrabilo, oboje, zajedno, u kompletu.
(Nataša Gajić, Brčko – 16.02.2008. 09:31)

Slušajte sebe
Mislim da je u redu ostaviti da stvari teku kako već teku, a ne sasjecati ih odmah u korijenu, bar dok ne škode. Ko zna kako će se odvijati, možda se vremenom i same ugase ili raspale još više. Ne osjećate se pod velikim bremenom, bar u početku, a jedno iskustvo više. Mislim na veze tipa dva muškarca i žena, i obrnuto, pa i na paralelne odnose posao-prijateljstvo i prijateljstvo-ljubav. Dešava se, a i osvježavaju „krute obzire“ i rigidna ponašanja u „nemogućim i nepromjenjivim situacijama“. Srećno!
(Nataša Gajić, Brčko – 09.02.2008. 07:12)
Odluka je odluka, i na nama je da je ispoštujemo svojski i do kraja. Dakle, samo nepokolebljivo, jer ona je samo naša i ničija više, i samo nama može i da se osveti.
(Nataša Gajić, Brčko – 10.02.2008. 06:14)
Nov preokret
A šta ako ja nisam nešto posebno za velike preokrete i nove pokrete? Na primjer, odlično se osjećam u svojoj koži, ali sam veliki kolerik, skočim za sitnicu ili napravim pravu dramu i onda kažem da je to jače od mene, a ne da sam to ja, u svakoj situaciji i obavezno takva, nestrpljiva i pomalo bez tolarancije za tuđe neke slabosti. Držim se svojih propusta, odgovaram, ali se ne unosim u tuđa zapitkivanja o svojim intimnim stvarima, tu i tamo i držim se devize da ništa nije lako promijeniti, najmanje sebe. Ako se već odigralo i prošlo, ali ne pored mene, nešto je i ostalo. Odglumim poneku u sličnoj sitaciji drugi put, ispravim propust ovaj put, ali ništa bitno. Meni se čini da je sve po starom i dešava se gotovo neprimijetno. Samo su raspoloženja nova i pristanci i odustajanja, naravno. U pokretu sam, ali uglavnom u sebi, i mislim da je teško izaći s tim na svjetlost dana, a ne odbiti tuđe uplive , interesovanja, uticaje uopšte. Izvinite, ali šta ako vas neko upita za vaš brak ili možda što niste još uvijek oženjeni? Hoćete li promjeniti nešto u preokret, ako vam ne zazvuči baš nekako, tj. ne legne vam baš kako treba. Pobunom samo pokazujete da tu već nečeg ima i da je vrijeme za promjene, da ste se možda složili, ali to je već druga priča i mi smo po starom.
(Nataša Gajić, Brčko – 21.02.2008. 08:47)

Racionalizacija emocija (1)
Samo polako, oprezno i sigurno ka cilju, jer od prevelikih osjećanja može i da se poludi, bukvalno i dokazano. Konzumacija samo u ravnomijernim i pravovremenim dozama, kao na boćici za lijek koji se preporučuje „oboljelom“. Prisebnost, dragi moji, u svakom trenutku, tako se slobodno funkcioniše, ništa ne ometa i sve je na okupu, hladna glava, a stopala topla. Zamislite samo kad vaš pretjeran izliv emocija neko pogrešno protumači, šta ćete dalje? Tek, iza sanjanog a nedosanjanog, jer nikad vam dosta, spustite se, opet polako, u „okrutnu“ stvarnost i isplivajte sa glavom iznad vode, nepotonuli u poplavi sopstvenih osjećanja. Šta bi se još lijepog moglo reći o „tome“, a vi ste divni…
(Nataša Gajić, Brčko – 18.01.2008. 14:39)

Bogati mislima
Gledajući naslov, pomislila sam na nešto posve drugo, npr. na nečiju preobilnu maštu. I nisam se prevarila. Mislim, baš toliko. Gdje toga ima, i u ovolikoj koncentraciji u jednom imaginarnom liku koji sve to stiče u jednom potezu, jednom rukom, ali sa toliko truda, dakle sa srećom koja druge, neslične njemu , na njihovu žalost i muku, i ne dotiče. Pa nemaju, čak ni ono nešto da ih izbaci na površinu i ponese kao struja u pravcu istinskog uspjeha u životu. Ah, to nezasito sticanje materijalnih dobara.
(Nataša Gajić, Brčko – 01.02.2008. 06:28)
Ne znam u čemu je problem. Sve navedeno je istina, bogataši su takvi.
(Milan Radić, Beograd – 01.02.2008. 12:50)
Problem je u načinu na koji su to postali i na osnovu čega. Baš tako, kakvi su, a ne – takvi su.
(Nataša Gajić, Brčko – 04.02.2008. 08:47)

Advertisements

О natasa1

Pa, naravno kad muljaju dvadeset i kusur godina, taj par "medenjaka". A Vi? Jedva čekam to u junu! Malo sam se zamorila od prijave- čujemo se uskoro, nadam se , i sa komentarima.Pusa!!! Natasa1
Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s