Iz Dnevnika 2010.(2)

Zaljubljenost ili opsesija?
Ko još uči na sopstvenoj djeci? Pa roditelji se rađaju naučeni, ali na sopstvenim ili tuđim greškama…
(Nataša Gajić, Brčko, BiH – 10.04.2007. 09:11)

Tako im i treba
Pitam se samo zašto se vi opterečujete ovakvim tekstom. Pa to je tako ljudski, a i brzo prođe. Lakše je, a i bolje, nego biti obuzet neprestano sobom i svojim problemima za koje niko nikad nije čuo.
(Nataša Gajić, Brčko, BiH – 06.05.2007. 06:36)

Voleti, a ne preći preko svog ponosa
Predlažem da momci dobro čuvaju svoj novac, a žene emocije, dakle ono do čega najviše drže i cijene kod sebe i gdje su najranjiviji. A i jednog i drugog nikad suviše. Što se tiče ponosa u ljubavnim odnosima, slijedi pravilo: i vuk sit – i koze na broju. U glavi, naravno!
(Nataša Gajić, Brčko, BiH – 04.05.2007. 16:44)

Ljubomorni na tuđ uspeh
To se zove zavist, a ljubomora je nešto drugo.
(Nataša Gajić, Brčko, BiH – 08.05.2007. 16:37)

Bez previše opuštanja
Najveće i najslađe opuštanje je onda kada ne mora ništa da se krije. Bliskost bez granica, pa dokle god da traje.
(Nataša Gajić, Brčko, BiH – 09.05.2007. 16:10)

Teške muke s vezom na daljinu (1)

Sve je stvar dogovora, stvarnog, a ne onog prećutnog. Ljubomora je uvijek na djelu, naročito u ovakvim vezama „na daljinu“, a možete biti emotivno bliži nego masa njih koji su u klasičnom braku beskorajno usamljeni, čak rijetko stvarno zajedno. Dakle, ne posesivnost, već bliskost na daljinu, uz veliku dozu privrženosti i odanosti i kad vas on/ona trenutno ne vidi. I naći ćete se vi ubrzo u izmijenjenim okolnostima, na obostranu radost, jer veze ovakvog tipa sigurno ne traju dugo bez bure i potresa.
(Nataša Gajić, Brčko – 30.01.2008. 06:54)

On vas uvlači u probleme sa svojom majkom

Njegov problem, bili u braku ili u nekom drugom odnosu. Najveća greška je miješati se u odnose drugo dvoje, jer ste u tom slučaju samo posmatrači i kvarite uspostavljenu „idilu“ svojom filozofijom života, a možete da izvučete i deblji kraj kad se gurate gdje vam nije mjesto, bili to i rodbinski odnosi. Obično se kaže „tiha voda breg roni“ i sačekajte prije nego što uopšte i reagujete. Što ispravljati „krive Drine“?!
(Nataša Gajić, Brčko – 08.12.2007. 11:28)

Mogu li se preljubnici promeniti? (1)
Hm, znači i preljubnike svrstavamo u prestupnike, ovisnike i potencijalne kandidate za liječenje, baš kao i „bezazlene“ pušače. Vrlo zanimljiva teorija. Mislim da sve zavisi od partnera, ali i od raznih „sticaja okolnosti“. S nekim ostaneš tri mjeseca, a s nekim i osam godina, u braku naravno, plus dijete koje nas veže. Takav je moj slučaj, i traje…
(Nataša Gajić, Brčko – 16.11.2007. 18:27)

Rutina ubija seks
Vrlo duhovito za lakovjerne žene. Kao kad se slično kaže: sanjala sam te cijelu noć…I šta?
(Nataša Gajić, Brčko, BiH – 06.06.2007. 07:46)

Stvoren da bira
Jeste li primijetili koliko se u posljednje vrijeme zrelih muškaraca ženi dvadesetogodišnjakinjama. Mladost i iskustvo, što bi se reklo, i nema mjesta cinizmu. Daj bože da i jedna i druga strana dobiju ono što traže, hrabri svakako jesu, ali ko zna šta nadomješćuju time, jer prosjek, pravilo i normala nisu. Samo bodu oči, a to valjda i hoće.
(Nataša Gajić, Brčko – 28.09.2007. 15:49)

Porodični stres
Nikad ne reci nikad. Ali ja kažem, jer mijenjaju se i drugi ljudi i stvari oko vas, ponekad ne polazi uvijek sve od vas, pa se tu i ne dovršava. Niko nije poligon za nečiju igru pružanja ispomoći u nečemu, bilo čemu, pa i u ispravljanju brljotina koje su počinjene iz nekakve dobre volje ili loših razloga. Uostalom, svako ima pravo da se više puta u životu predomisli, pa i ja. Ne činimo sve i uvijek iz ljubavi ili nedostatka ljubavi prema bilo čemu ili bilo kome. Tek tako…
(Nataša Gajić, Brčko – 18.08.2007. 08:29)

Uspešna draga (1)

Ukoliko novac biva samo sistem ucjene bilo koje vrste, za onog drugog situacija zaista nije nimalo seksi. A i novac nije nimalo seksi, ma koliko se trudili ili ne. Danas nije lako uskladiti sve i kompromisi su na djelu, željeni ili ne. Svi bismo da radimo, zarađujemo, u stvari, manipulišemo zarađenim pa se to prenosi i na međuodnose. „Nije sve u novcu, nešto je i u oblacima“, rekli bi cinici. Čovjek se za riječ hvata, a ne za novac koji ide uz njega.
(Nataša Gajić, Brčko – 21.10.2007. 08:15)

Dešifrovanje žena
Reklo bi se da neko ima problem sa komunikaciom, tj. sa čitanjem između redova ili pogrešnim zaključivanjem? Samo, ko?
(Nataša Gajić, Brčko, BiH – 25.05.2007. 07:10)

Tajne ubedljivosti
Kada neku osobu nedovoljno poznajem jer se iskreno nisam ni potrudila da je upoznam, ali se vremenski dugo znamo, upitam se kada ćemo preći na viši nivo te igrice, koju inače nisam sama birala, i izbrisati sve nebitno, dakle, prethodni nivo – prošlost, onda kažem: „Stani malo, samo bez trikova, jer ko je još video da se samo trikovi preporučuju za postizanje niskih ciljeva?“ I nadam se da sam jasna onome do koga mi je stalo.
(Nataša Gajić, Brčko, BiH – 08.05.2007. 16:35)
U životu, ljubavi, porodici, pa i u poslu, prolaze vedre, ljubazne, otvorene, komunikativne osobe. Ne treba vam trik, sedativi, napamet naučen tekst, već predstava da je ta osoba ispred vas sasvim obična, i ako joj sažeto objasnite šta hoćete i ukažete na srž problema, bićete u potpunosti shvaćeni i prihvaćeni.

(Vjera Krkeljić, Podgorica – 08.05.2007. 21:07)
Hvala ti, Vjera! Ne mogu reći da si mi pomogla, ali si me umirila, makar na kratko. Zvrčkica je u tome što nam ono neobično stvara muke i nadomješćuje sve ostalo što bi se moglo nazvati normalnim i uobičajenim. Neko bi mogao reći: „Pa to nam i nije cilj, običan cilj.“
(Nataša Gajić, Brčko, BiH – 09.05.2007. 15:55)
Vidna sreća

Uvijek sam se pitala kako izgleda neko ko je zadovoljan sobom, a uz to i svijetom u sebi i oko sebe. Pošto mi to nikada nije bilo jasno, ili nisam dovoljno pažljiva da to primijetim, ovaj vaš tekst mi zvuči pomalo idealizovano, utopijski. Nekako je suviše daleko od materijalnih stvari koje nas okružuju danas i koje su nam neophodne za život, kako bi nas učinile ovakvim kakvi jesmo, dalekim od apstrakcija kakve su sreća, pa i ljubav. Moguće ih je pročitati, a nemoguće dosegnuti, u vazduhu negdje lebde. Za nas obične smrtnike neuhvatljive.
(Nataša Gajić, Brčko, BiH – 07.05.2007. 20:53)

Kako nas žene čitaju
Kad neko počne ovako da se folira, nama ništa drugo ne preostaje nego da se pitamo šta je posredi. Ko je ikada koga s početka do kraja samo pročitao, pa bio to i samo običan „naivni“ u pogledu suprotnog pola, muškarac. Neko nešto hoće da postigne, nešto što samo njemu znači, pa „tajanstvenost“ kao prednost u uzajamnim odnosima prepušta suprotnoj strani. Ne razumijem zašto bi to uopšte bilo bitno?
(Nataša Gajić, Brčko, BiH – 06.05.2007. 06:25)

Advertisements

О natasa1

Pa, naravno kad muljaju dvadeset i kusur godina, taj par "medenjaka". A Vi? Jedva čekam to u junu! Malo sam se zamorila od prijave- čujemo se uskoro, nadam se , i sa komentarima.Pusa!!! Natasa1
Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s